cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La UOB acusa PP, Ciudadanos i Vox de «voler exterminar la llengua pròpia de les Balears»

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa els partits del «trifatxito», PP, Ciudadanos i Vox, de «voler exterminar la llengua pròpia de les Balears a l'escola, com en temps de Franco». El mateix dia que la Conselleria d'Educació ha fet públic que el 45,3 % dels alumnes de 6è de primària té un nivell oral baix o molt baix de català, per només un 25,3 % en el cas del castellà, el partit supremacista espanyol Ciudadanos ha dit que permetrà que la nostra llengua quedi reduïda a un 10 % de l'horari escolar, una amenaça que s'afegeix a les de PP i Vox, ja conegudes, d'imposar el castellà com a llengua vehicular, ha explicat la UOB.

«L'extrema dreta espanyola, enlloc de preocupar-se per la manca de finançament estatal que ens ha duit al rècord de barracons i el dèficit d'escoles i docents, o pel fet que siguem la comunitat autònoma amb més alumnes immigrants, amb la necessitat d'inversió educativa extra que això implica, continua dominada per l'obsessió malaltissa contra la nostra llengua», censuren.

A més, han afegit: «Pel que es veu vol repetir el fracàs estrepitós de José Ramón Bauzá, que primer es va trobar amb un 70 % de les famílies que elegien ensenyament en català i després va imposar el TIL, rebutjat a la manifestació històrica del 23 de setembre de 2013 i que li comportà una derrota electoral sense pal·liatius amb la pèrdua de 15 diputats».

Finalment, la UOB fa una crida: «Davant aquest nou perill d'involució neofeixista i ultraespanyolista, amb el caos consegüent que provocaria dins el centres educatius, la UOB torna a fer una crida a pares, mares, alumnes i docents a acudir en massa a les urnes el proper 26 de maig, i a votar les formacions polítiques que defensin amb més fermesa l'autogovern i la normalització de la nostra llengua, a fi de garantir un futur per al nostre ensenyament de qualitat i en català».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A porgar fum!, fa mes de 4 anys

Llavors presumirien d´intel·lectuals i cercarien una pedra de Roseta.
Això no passarà. Ens haurie d´aniquilar a tots...
La duim incorporada!

Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

El què no entenc és que hi hagi gent que parla català que digui que defensa la nostra llengua però sense anar contra cap altre, com alguns comentaris que es diuen. Si us plau, deensar un llengua ésnomés això, sencillament. El q

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente