cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
28°

El Consell impulsa l'actualització de serveis a les biblioteques municipals

El Consell de Mallorca ha signat aquest divendres un conveni amb els ajuntaments de Costitx, Algaida, Banyalbufar, Campanet, Esporles, Lloseta, Santa Eugènia, Son Servera, Sóller i Montuïri per a impulsar l'actualització de serveis a les biblioteques municipals.

Segons ha informat la Institució insular, es tracta d'un acord que regula els serveis que presta el Consell a les biblioteques municipals i que vol actualitzar els serveis i dotacions d'aquestes infraestructures culturals per part dels ajuntaments.

Una de les principals mesures incloses dins del conveni és el compromís que assumeixen els ajuntaments d'elaborar un Pla director municipal del servei de biblioteca pública en un termini de dos anys.

Un document que ha d'incloure tant les estratègies de millora del servei com també estratègies de gestió -tipus de serveis que s'oferiran, política de col·lecció, gestió econòmica o coordinació amb la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, entre altres qüestions.

Per a elaborar aquest pla, els municipis disposaran de l'assessorament de tècnics del Consell i també de línies d'ajudes específiques, tal com ha explicat aquest divendres el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, durant la signatura del conveni amb el batle de Costitx, Antoni Salas.

«Amb aquest Pla director els ajuntaments faran un exercici de revisió del servei de biblioteca pública que presten i del qual s'hauria de prestar», ha explicat Miralles, al que ha afegit que «analitzaran les necessitats que tenen: si l'espai que ocupen ha quedat obsolet, si l'han d'ampliar, i això permetrà que d'aquí dos anys tots hi hagi a l'abast una fulla de necessitats».

L'ajuntament també es compromet a crear els llocs de treball necessaris per a l'atenció de la biblioteca, així com complir amb el mínim d'hores setmanals d'obertura que estableixen els paràmetres bàsics: des de les 25 hores setmanals per a les biblioteques locals de municipis de 2.000 habitants a les 55 hores setmanals d'obertura al públic per a biblioteques urbanes amb un radi d'influència de 100.000 habitants.

Per part seva, el Consell, a través del Centre Coordinador de Biblioteques de Mallorca, concreta els serveis que ofereix a les biblioteques municipals com és el subministrament de novetats bibliogràfiques; la coordinació del préstec interbibliotecari; el manteniment del catàleg col·lectiu del sistema insular de biblioteques; formació professional adequada per al personal de la biblioteca; així com l'oferta d'activitats de foment de lectura a les biblioteques municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.