cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Retiren els recursos en contra de la carrera professional dels treballadors públics

La Delegació del Govern espanyol ha anunciat aquest dilluns que, a través de l'Advocacia de l'Estat espanyol a les Balears, ha retirat els recursos contenciosos administratius interposats al seu moment en contra dels acords del Consell i dels ajuntaments de Palma, Andratx, Campos, Alaró i Santa Eugènia sobre el complement retributiu de carrera horitzontal dels empleats públics d'aquestes corporacions locals, la denominada carrera professional.

La nova delegada del Govern espanyol, Rosario Sánchez, va sol·licitar el passat dia 27 de juny a l'Advocacia de l'Estat espanyol a les Balears que s'interessés a iniciar els tràmits per al desistiment de tots aquests procediments. D'aquesta manera, Sánchez va complir la voluntat que va manifestar en la seva presa de possessió del càrrec.

Delegació de Govern espanuyol ha explicat que la Llei 52/1997 d'Assistència Jurídica de l'Estat i Institucions Públiques estableix el procediment perquè l'Advocacia de l'Estat a Balears desisteixi d'accions o recursos. Així, es precisa una autorització expressa per part de l'Advocacia General de l'Estat que, prèviament, ha de recaptar un informe dels organismes corresponents que contingui els motius jurídics que fonamenten la disposició de l'acció processal.

Sánchez obté l'autorització per desistir d'aquests recursos
La delegada del Govern espanyol ha complert amb aquest procediment i l'Advocacia de l'Estat a les Balears ha obtengut aquest dilluns l'autorització expressa per desistir dels recursos presentats contra el Consell i els ajuntaments de Palma, Andratx, Campos, Alaró i Santa Eugènia, amb els informes previs favorables per part dels ministeris de Política Territorial i Funció Pública, i d'Hisenda.

Els motius jurídics exposats en aquests informes, que fonamenten la retirada dels procediments, se centren que no consta que les retribucions de la carrera professional d'aquestes corporacions locals suposin infringir la massa salarial global establerta per als treballadors públics als Pressupostos Generals de l'Estat.

Així mateix, en les motivacions per al desistiment també s'assenyala que, amb l'entrada en vigor el passat 27 de juny de la Llei 6/2018 per la qual es modifiquen diverses normes de l'ordenament jurídic de Balears, ja ha quedat regulat en la normativa autonòmica l'accés a la carrera professional.

La delegada ha informat de les accions realitzades als responsables de les administracions implicada, així com als de les organitzacions sindicals que representen als treballadors públics en aquests recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.