algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

El Govern instal·la sis estacions de mostreig de posidònia per a seguir el seu estat de salut

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha instal·lat entre el 2017 i el 2018 un total de sis estacions de mostreig de posidònia que fan el seguiment de l'estat de salut de les praderies, recuperant així un projecte que es va dur amb èxit del 2002 al 2012.

Segons ha informat aquesta conselleria en un comunicat, actualment, Eivissa compta amb una estació, Formentera amb una altra i aquest diumenge s'ha instal·lat la quarta estació de Mallorca, concretament en aigües de Portocristo.

A més de reinstal·lar les estacions de mostreig, es volen reprendre també els contactes amb els col·laboradors i les tasques desenvolupades en el passat per continuar amb la sèrie històrica de dades sobre l'estat de conservació de praderies de posidònia.

Els objectius específics són avaluar l'evolució de les praderies, proporcionar informació fiable que permeti establir mesures de control i gestió i sensibilitzar els sectors socials implicats amb el medi marí perquè coneguin la importància de conservar les praderies per al manteniment de l'equilibri biològic i la biodiversitat mediterrània.

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha explicat que aquest projecte, subvencionat amb 132.000 euros, tindrà una durada de quatre anys i revertirà l'empremta dels turistes per «poder aprofitar els recursos que ens deixen als turistes per poder fer projectes de millora en el patrimoni».

Els paràmetres que es controlen a les estacions són la mesura de la cobertura de la praderia, la densitat de les feixos de les plantes i de flors o fruits (depenent de la temporada), el recompte de nacres vius o morts i la vigilància d'espècies indicadores / invasores.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha volgut agrair el treball dels voluntaris amb la instal·lació d'aquestes estacions i ha recordat totes les línies de treball que ha posat en marxa el Govern per protegir la posidònia com el bosc de replantació de posidònia a Pollença o l'operatiu d'assistència al fondeig a les embarcacions per totes les illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.