cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

'Balears diu No' organitza una recollida d'al·legacions contra les prospeccions

La plataforma 'Balears diu No' ha anunciat que aquest dimecres 9 de maig realitzarà una recollida d'al·legacions a partir de les 10.00 hores a la plaça d'Espanya (Palma) contra les prospeccions, arran del nou projecte MedSalt-2.

Segons ha explicat el col·lectiu, en aquesta campanya també participen les plataformes 'Eivissa Diu No', 'Eivissaantipetrolifera', 'Menorca diu No', 'Formentera Diu No', Marea Blava Mallorca i Aliança Mar Blava. Així mateix, 'Balears diu No' ha lamentat que «els projectes d'exploració i extracció d'hidrocarburs perjudicarien greument l'ecosistema» i que això «no és un risc assumible per les illes». Per això, han assegurat que cal protegir el Mediterrani front «a aquesta amenaça que només respon a interessos privats».

La plataforma ha assenyalat que és necessari que «tota la ciutadania, així com el sector públic i privat manifestin la seva voluntat de protegir el medi ambient». En aquesta línia, ha criticat que el Govern espanyol, «lluny de defensar els interessos de les Balears, es posiciona a favor d'un model energètic amb data de caducitat, fent cas omís a les recomanacions dels òrgans internacionals competents».

Finalment, el col·lectiu ha informat que aniran publicant en una llista els comerços adherits per a la recollida de signatures de les al·legacions, així com la situació de les taules que posaran els voluntaris. Aquesta informació podrà ser consultada al portal web, on també es posaran descarregar les al·legacions per enviar de manera telemàtica o entregar-les presencialment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.