algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

«La millor manera de retre homenatge a Aurora Picornell és seguir amb la lluita feminista»

Aquest dimarts s'ha exposat al Consell el quadre de l'activista feminista Aurora Picornell i s'ha presentat la concessió de la seva distinció com a Filla Predilecta de Mallorca, a càrrec del vicepresident del Consell, Jesús Jurado, i del director insular, Marc Andreu Herrera.


Es tracta del primer retrat d'una dona que lluirà a la institució, i que, segons Podem, «volem sigui el primer de molts per visibilitzar les dones que la societat masclista ha amagat, deixant sense referents a tota una meitat de la població».

Des de Podem han assenyalat que se senten molt orgullosos de l'acte simbòlic que ha suposat l'exposició del primer quadre d'una dona al Consell. «I més encara que sigui n'Aurora Picornell, Filla Predilecta de Mallorca i una referent de la lluita feminista i de la classe treballadora».

A la presentació del quadre, obra de Sandra de Jaume, el vicepresident del Consell, Jesús Jurado ha expressat que «qualsevol institució pública augmentaria la seva qualitat democràtica honrant persones com n'Aurora, i avui tenim el privilegi com a Consell de fer-ho». No obstant això, Jurado ha admès l'evidència que cal seguir fent feina «per recuperar altres figures femenines que han estat grans referents».

Per la seva banda, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha qualificat l'acte com la reparació d'un «deute històric». I ha assenyalat que «la millor manera de retre homenatge a Picornell és seguit amb la lluita feminista».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per de cap manera, fa mes de 6 anys

Enseñat.- Tú solo estas legitimado para hablar en nombre tuyo y de los de tu cuerda. En mi nombre no te necesito para nada, ya que solo hablo yo mismo. Una comunista, a mi no me representa de ninguna manera. A ver si nos entendemos.

Valoració:0menosmas
Per Maties, fa mes de 6 anys

Activista feminista? Aurora Picornell va ser una activista comunista -i malauradament estalinista-!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente