nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Museu de Mallorca inaugura una exposició sobre el corsari Antoni Barceló

El Museu de Mallorca inaugura aquest dimecres, a les 19 h, l’exposició "El capità Antoni, un corsari mallorquí tinent general de l'Armada. III aniversari del naixement del tinent general Antoni Barceló”, una mostra commemorativa del 300 aniversari del naixement del corsari mallorquí i capità Antoni Barceló, el mariner més notable i popular de Mallorca, reconegut popularment com un heroi.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, amb la directora del Museu de Mallorca, Joana Maria Palou, l’han presentada aquest dimarts, acompanyades de Bernat Oliver, comissari de la mostra.

Més enllà de la figura militar que representa el capità Antoni Barceló, destacat membre de l’Armada Reial Espanyola del segle XVIII, nascut en el carrer del vi del barri mariner de Santa Creu de Palma, l’exposició capta l'atenció sobre la vida del conegut com a 'capità Toni' i el seu entorn, considerat popularment com un heroi, tot i el seu analfabetisme pel qual la marina en desconfiava.

L’exposició s'estructura en sis parts referides a la biografia, l'entorn, les llums i ombres del personatge, les devocions, el militar i la figura popular, i es vertebra a partir de peces com retrats, exvots, figures de devoció, i documents com contractes de patents de cors amb la corona, plànols de naus, mapes de les torres de defensa de Mallorca del segle XVII, un sistema de senyals de banderes, etc.

Aquest dimecres a les 19 h s’inaugura amb l’assistència de la directora general de Cultura, Joana Català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.