algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
24°

El projecte 'Entre Illes' acosta els jaciments costaners de Mallorca i Menorca

La mostra du per nom 'Promontoris i murades. Els assentaments costaners de l'edat del bronze a Mallorca i Menorca' i s'ha inaugurat aquest divendres passat a la sala del Roser de Ciutadella. A l'acte ha assistit la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, en representació del Consell de Mallorca, una de les institucions col·laboradores del projecte. L'exposició compta amb un bon nombre de peces arqueològiques recuperades dels jaciments costaners de sa Ferradura (Portocristo) i de Cala Morell (Ciutadella).

L'exposició, que es podrà veure després al Museu d'Història de Manacor, mostra els resultats de les investigacions desenvolupades des de 2011 per l'equip d'arqueòlegs del projecte 'Entre Illes' als jaciments de Cala Morell i de sa Ferradura amb l'objectiu de recollir noves dades sobre els assentaments de l'edat del bronze situats prop del mar.

Impulsat per l'Associació d'Amics del Museu d'Història de Manacor, l'Ajuntament de Manacor i l'Ajuntament de Ciutadella, el projecte compta amb el suport econòmic dels Consells de Mallorca i Menorca.

La interpretació tradicional d'aquests assentaments els relacionava amb el comerç marítim del bronze, però gràcies a les investigacions desenvolupades a sa Ferradura i Cala Morell avui sabem que alguns van estar ocupats ja durant la fase anterior. Aparentment, la seva ubicació a llocs costaners inaccessibles respon a la necessitat de defensar-se dels atacs d'altres comunitats, en diferents moments de la prehistòria que fins ara s'interpretaven com a eminentment pacífics.

A través de textos didàctics, fotografies i il·lustracions realitzades expressament per a l'exposició, aquest muntatge explica al visitant les noves dades recollides a sa Ferradura i Cala Morell, però també un resum dels coneixements actuals sobre el segon mil·lenni a les Illes Balears. Una època cabdal de la nostra història, ja que és el primer moment en el qual sorgeix la primera cultura autòctona de les Illes, la de les navetes d'habitació, que donarà lloc finalment a la més coneguda cultura talaiòtica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.