muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El GOB Menorca denuncia operacions urbanístiques disfressades de turisme rural

137205
Bouer modern | GOB Menorca

El GOB Menorca ha explicat aquest dilluns que Menorca viu una allau de projectes teòricament orientats a crear una nova oferta d'allotjament turístic al camp. «Però algunes d'aquestes iniciatives simplement semblen cercar una vella recepta econòmica: l'especulació urbanística»

El darrer cas que denuncia l'entitat és el lloc de Son Vell, a Ciutadella, que pretén transformar per a usos turístics quatre naus que es varen construir en 2011 per albergar el bestiar. Són quatre naus pràcticament noves, de més de 350 m2 cadascuna i que es volen ampliar a 475 m2 (en total 1.900 m2), que se sumarien als casats del lloc (1.100 m2) un bouer antic (540 m2), un altre bouer anomenat petit (300 m2) i dos bouers accessoris (170 m2). També demanen una excepció per poder afegir un edifici de nova planta de 270 m2.

«El resultat pretén ser un allotjament per a més de 140 persones i una activitat agrària que es queda sense edificis de suport i que per a la qual, segurament, demanaran després poder tornar a construir. No seria el primer ni el segon cas dels darrers mesos (Sant Llorenç, Sa Marjal, Torralba...)». A més, el GOB alerta que el promotor és una societat limitada dedicada a l'activitat immobiliària.

Després d'analitzar diferents projectes, es constata que no hi ha límits per a demanar nous edificis per a usos agraris, que no hi ha exigència d'antiguitat mínima per a les edificacions auxiliars que es vulguin destinar a usos turístics, i que tampoc no hi ha límit en el nombre de places turístiques que es vulguin fer en sòl rústic. Al GOB Menorca li crida l'atenció que cap d'ells proposa rehabilitar edificis agraris per a nous usos agraris. 

Així, l'entitat ha presentat al·legacions a diferents projectes advertint de les contradiccions que es detecten en aquests tipus d'iniciatives i, per suposat, discutint que tenguin cap aspecte que pugui ser considerat d'interès general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.