lluvia ligera
  • Màx:
  • Mín:

La UOB reclama al Govern «habitatge social» per als docents

136459

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, reclama al Govern que faciliti habitatge social als docents destinats a municipis on és impossible llogar a preus raonables, recuperant la figura de les 'cases dels mestres' de la República.

«El finançament d'aquest habitatge hauria d'anar a càrrec del Ministerio de la Vivienda, atès que les ajudes de l'Estat espanyol enguany només pugen a tres milions i són exclusivament per a lloguers de fins a 600 euros, una quantitat que no respon a la realitat del mercat de les Balears, i els 3.350.000 euros aportats per la Conselleria de Territori tampoc basten per solucionar el problema, especialment greu a Eivissa i Formentera», expliquen des del sindicat.

A més, la UOB apunta que el pressupost de la Conselleria de Territori, com a conseqüència de l'espoli fiscal i el model de finançament, «no és ni una dècima part del que s'inverteix per habitant a Andalusia, Extremadura o Madrid. Assenyalen que a Palma, per exemple, la ciutat més espoliada de l'Estat en paraules del batle Antoni Noguera, només hi ha un 1 % d'habitatge protegit davant el 3,4 % de Badajoz o el 3,7 % de Sevilla».

Des de la UOB insten, una vegada més, el Govern a «no caure en el fatalisme i la resignació i a plantar cara a Madrid amb valentia, si no vol forçar els docents a dilapidar el sou amb lloguers desproporcionats, viure en condicions inacceptables o fins i tot renunciar a la plaça assignada perquè resulta econòmicament inassumible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cucala, fa mes de 5 anys

El fet estatal d'haver de proporcionar casa - habitació als mestres de poble, ve perquè teníem l'obligació de viure de cap a cap d´any, al poble on estàvem destinats.

Valoració:1menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 5 anys

Els mestres de l'escola pública, cobren una quantitat ridiculíssima en concepte de "casa habitació". De l'ordre de 2 ò 3 € mensuals. Aquest concepte, o l'haurien de suprimir per la cara o actualitza-lo o facilitar una vivenda, si és que procedeix. Deixar-ho així, és una herència del franquisme encara avui.

Valoració:1menosmas
Per Inassumible, fa mes de 5 anys

El que és ibassumibke és haver d'aguantar les ocurrències de sindicalistes que no havien d'alliberarse.
Mentiders!!!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente