muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Un milió d’euros per a ajudes a la rehabilitació d’edificis

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat compta amb una partida pressupostària d’un milió d’euros per a ajudes a la rehabilitació d’edificis en 2017, segons es va aprovar en el darrer Consell de Govern. Aquestes subvencions s’emmarquen en el Pla Estatal del Foment del Lloguer d’Habitatges, la Rehabilitació Edificatòria i la Regeneració i Renovació Urbanes, que es desenvolupa a les Illes Balears mitjançant un conveni de col·laboració entre el Ministeri de Foment i la Comunitat Autònoma.

En concret, aquestes ajudes són per a l’execució de les obres de manteniment en les instal·lacions fixes, l’equipament, així com en els elements i espais privatius comuns dels edificis de tipologia residencial col·lectiva. Són objecte d’aquest programa les actuacions que es dirigeixen a la conservació i a la millora de la qualitat i la sostenibilitat. També s’inclouen obres destinades a dotar d’una major accessibilitat a l’interior dels edificis.

Entre els requisits que han de complir les comunitats de propietaris beneficiàries d’aquesta ajuda figuren que almenys el 70 % de la superfície construïda de l’edifici tengui un ús residencial com habitatge i, també, que almenys el 70 % de l’habitatge sigui el domicili habitual i permanent.

Les sol·licituds per rebre aquesta ajuda han de demanar-se via telemàtica en la pàgina www.habitatge.caib.es. L’import màxim de la subvenció està establerta en el 35 % del pressupost de l’obra i per accedir a l’ajuda és imprescindible presentar l’informe d’avaluació de l’edifici.

En la convocatòria de 2016 es varen aprovar 40 expedients amb una subvenció reconeguda per un import de 705.318 euros i es varen beneficiar 535 habitatges. L’any precedent, 2015, va tancar amb 20 expedients per valor de 469.323 euros i 161 habitatges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.