algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Adjudiquen el 70 % de les places de les oposicions de docents a les Balears

Una vegada acabat el procés d’oposicions de docents per al 2017, des de la Conselleria d’Educació i Universitat se’n fa un balanç positiu, ja que, tot i que moltes de les places que es convocaven corresponen a especialitats en les quals hi ha més vacants i menys aspirants, com les d’àrees musicals, d’arts, alemany o relacionades amb ensenyaments tècnics d’FP, finalment s’han cobert un nombre de places similars a altres processos.

Aquest dilluns al matí el conseller Martí March, en resposta a preguntes de l'oposició, ha reconegut la tasca que han dut a terme els tribunals d'oposicions i ha recordat que no es celebraven oposicions des de l'any 2011. 

De fet, s’han cobert 181 places del total de 257 places que integraven aquesta oferta d’oposicions. Cal tenir present que de les 76 places que no s’han cobert, 17 només les podien ocupar persones amb discapacitat (torn de reserva per a aspirants amb discapacitat) i no es podien destinar a aspirants de torn lliure, encara que no s’hi presentàs ningú. En total a les Balears, s’han adjudicat el 70 % de les places que integraven el procés d’oposició, segons ha comunicat el Govern.

Per illes

A Mallorca s’han adjudicat 85 de les 112 places disponibles (75,89 %);

a Menorca, 33 de 49 (67,34 %);

a Eivissa, 59 de 90 (65,55 %);

i a Formentera, 4 de 6 (66,66 %)

Un dels objectius prioritaris de la convocatòria del 2017 era baixar les xifres d’interinitat a Eivissa i a Formentera, i en aquest sentit cal destacar que s’han cobert totes les places de torn lliure (51 de 55) de les especialitats del cos de mestres a Menorca, Eivissa i Formentera. Només han quedat sense cobrir 3 de les 4 que únicament podien ser ocupades per persones amb discapacitat; totes, excepte una plaça d’educació infantil a Eivissa, que sí que s’ha cobert.

En el cas de formació professional, es cobreixen completament les places de torn lliure a totes les illes de les especialitats següents: estètica, processos comercials, processos de gestió administrativa, serveis a la comunitat i processos sanitaris i assistencials. En el cas de música i arts escèniques, s’han completat viola, violí i violoncel. En el cas d’arts plàstiques i disseny, s’han cobert totalment disseny gràfic i materials i tecnologia de disseny. I en el cas de mestres de tallers d’arts plàstiques i disseny, s’han cobert totes les places de les especialitats de tècniques de patronatge i confecció i tècniques de metall.

Quant a les especialitats, només hi ha 4 tribunals que no han adjudicat cap plaça a les Illes: dansa espanyola, dansa clàssica, contrabaix i tècniques de joieria i bijuteria.

Des de la Conselleria d’Educació i Universitat es vol destacar la tasca que han duit a terme la Direcció General de Personal Docent i tots els tribunals d’oposicions distribuïts a les diferents illes.

Places a totes les illes i de tots els cossos

El procés d’oposicions es va iniciar amb 1.334 aspirants admesos encara que, finalment, es varen presentar 1.128 persones (84’7%) a les Illes Balears. A Eivissa i Formentera, 292 (86'4%), a Menorca, 156 (84'3%) i a Mallorca, 680 (83'9%).

En total es treien 257 places de personal docent de les Illes per a tots els cossos; és a dir, cos de mestres, professors d’ESO, d’FP, d’escola oficial d’idiomes, cos de música i arts escèniques i professors i mestres de taller d’arts plàstiques i disseny. Cal destacar que aquesta convocatòria inclou també places de mestre taller que no s’oferien des del 2007. A les Balears no es feien oposicions des del 2011.

Quant als tribunals, per a aquest concurs oposició s’han format 38 tribunals, integrats per 194 persones. La distribució dels tribunals és la següent: 9 a Eivissa, 4 a Menorca i 25 a Mallorca. Els tribunals d’Eivissa i de Menorca són del cos de mestres i a Mallorca, de la resta de cossos ¾ESO, FP, música, arts escèniques, arts plàstiques, disseny i escola oficial d’idiomes (EOI).

Del total de 257 places, se n’oferien 112 a Mallorca, 49 a Menorca, 90 a Eivissa i 6 a Formentera. Per cossos, 55 places són per a mestres d’infantil i primària (4 per a discapacitats); 53, per a professors d’ESO; 107, per a professors tècnics d’FP; 6, per a professors d’escoles oficials d’idiomes (totes sis d’alemany); 17, per a professors de música i arts escèniques; 15, per a professors d’arts plàstiques i disseny, i 4, per a mestres de taller d’arts plàstiques i disseny.

La Conselleria d’Educació i Universitat té previst convocar oposicions el 2018 i el 2019 amb l’objectiu de reduir l’alta taxa d’interins del sector docent a les Illes Balears, una de les més altes de l’Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.