nubes dispersas
  • Màx: 19.71°
  • Mín: 12.82°
19°

Pilar Carbonell: «Madrid ha d’entendre que som unes illes i que tenim un territori limitat»

La Directora General de Turisme, Pilar Carbonell, ha estat entrevistada aquest matí, 12 de juliol, en el programa Sol i Sal, d’Ona Mediterrània. Aquí l’entrevista:

Bagatge de Carbonell: «Sempre he dit que sóc una empresària amb càrrec públic. No som política, som un tècnic exercint aquest càrrec públic que faig amb molta responsabilitat. Tenc un cap i m’adapt a unes directrius establertes».

S’han de posar límits al turisme?: «És una qüestió delicada. Duim molts anys intentant allargar les temporades i atreure turistes en altres èpoques de l’any. El que hem de saber gestionar són els fluxos de persones que vénen cap a les nostres illes. El que no podem tenir és massa gent en el mateix moment, com la famosa setmana d’agost que arribam a passar els dos milions de persones a les Illes. Sempre demanam que hi hagi un consens de tots, ja que si ho gestiona el govern de l’estat nosaltres no tenim la possibilitat de tancar enlloc. Madrid ha d’entendre que som unes illes i que tenim un territori limitat. Necessitam unes mesures especials i específiques per al nostre territori. Quan Madrid hagi entès això, haurem guanyat tots».

Principals problema dels turistes: «Crec que aquest turisme de ‘desenfreno’ és el que més mal ens fa perquè es fa molt bona feina per part de les administracions públiques a tots els nivells amb gran inversió del sector privat. No podem controlar qui fa aquetes reserves. És a dir, quan arriba una reserva no sabem com serà ni com es comportarà una vegada aquí. Crec que la solució estaria amb quin tipus de producte oferim. Hem de ser capaços de treure de la nostra proposta tots els ‘happy hour’ ‘2x3’ ‘barra lliure’... Si no oferim això i engatar-se a les nostres illes costés 250 euros cada vespre, és possible que no tinguéssim tot aquest turisme barat de borratxera. Hem de llevar aquesta oferta. Si volem un turisme de qualitat hem d’oferir una oferta de qualitat».

Necessaris més vols comercials?: «Fa molt de temps que demanam l’eco gestió de l’aeroport. L’aeroport és la nostra porta d’entrada. No sé si demanaria la gestió totalment perquè hauríem de controlar què passa i què surt de la nostra comunitat autònoma».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.