cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.31°

Iberia exigia la realització d'un test d'embaràs en els processos de selecció de personal

L'Institut de la Dona ha advertit que exigir a les dones la realització d'un test d'embaràs en els processos de selecció de personal és una pràctica «il·legal» i un «greu atemptat» contra els seus drets individuals i laborals. Així mateix, després d’haver sabut que la sanció per aquest fet és de 25.000 euros, la companyia ha anunciat que ja ha retirat el test d’embaràs. Des d'Iberia han assegurat que es tractava únicament d'una mesura cautelar «per al benestar del bebè i de la futura mare» i han negat que s'hagi deixat de contractar a una dona pel fet d'estar embarassada si complia els requisits exigits per al lloc.

«Seguirem posant totes les mesures necessàries perquè les dones embarassades treballin amb totes les garanties i màxima seguretat, com hem fet fins ara», ha afegit l'aerolínia. El sindicat UGT en el sector aeri ha demanat un canvi de procediment en la selecció de personal d'
Iberia perquè la informació davant un possible embaràs sigui un procediment «immediat després de la contractació i mai abans», atès que una dona no té l'obligació d'informar prèviament a la seva contractació sobre un possible embaràs per optar a una ocupació.

En tot cas, l'Institut de la Dona subratlla que la maternitat «no pot ser causa de cap tipus de discriminació» per a l'accés i permanència en el lloc de
feina o per a la promoció professional, «ni abans ni després del part». A més, considera «fonamental» la labor de la Inspecció de Treball, a la qual anima a continuar «extremant la vigilància» contra qualsevol forma de discriminació laboral per raó de gènere.

Finalment, recorda a les treballadores que puguin estar sent objecte d'aquesta forma de discriminació que poden recórrer al Servei d'Atenció i Assessorament de l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.