algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El calendari laboral de les Balears tendrà 15 festius el 2018

135029

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el calendari de dies festius per a l'any 2018 a les Balears, que comptarà amb 15 dies de festa -13 més 2 de caràcter local-, si bé un d'aquests dies té caràcter recuperable.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, en què ha explicat que aquest calendari té l'acord unànime de les organitzacions sindicals i empresarials que conformen la Mesa Social Tripartida de les Balears.

El 6 de gener, dia de Reis, tendrà caràcter recuperable, el que significa que es gaudeix en la data assenyalada i les hores no treballades s'hauran de prestar en altres dies; no obstant això, en 2018 aquesta festa cau en dissabte.

De fet, en 2018 cap dels dies festius que tradicionalment se celebren a les Balears cau en diumenge, de manera que el calendari festiu s'amplia a 13 més els 2 locals que determina cada ajuntament. Per aquest motiu s'ha decretat el 6 de gener com a recuperable ja que en ser dissabte afectarà menys treballadors que el Dijous Sant, data que es proposava com a alternativa. Aquesta singularitat es produeix en totes les comunitats autònomes.

Festius a les Balears 2018

D'aquesta manera, seran dies festius a les Balears el dilluns 1 de gener (primer dia de l'any); el dissabte 6 de gener (Reis), el dijous 1 de març (Dia de les Illes Balears), el dijous 29 de març (Dijous Sant), el divendres 30 de març (Divendres Sant), el dilluns 2 d'abril (Dilluns de Pasqua), el dimarts 1 de maig (Dia del Treballador), el divendres 15 d'agost (Assumpció de Maria), el divendres 12 d'octubre (Hispanitat), el dijous 1 de novembre (Tots Sants), dijous 6 de desembre (Dia de la Constitució), el dissabte 8 de desembre (Immaculada Concepció), i el dimarts 25 de desembre (Nadal).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.