algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El vaixell amb l'arena del Sàhara atraca al port de Palma i té els permisos de descàrrega

Europa Press

El vaixell 'Southwester' que transporta arena del Sàhara a Mallorca va decidir, aquest dimarts, no atracar a Palma com tenia previst i ha estat ancorat a la badia durant tot el vespre. No obstant això, han informat que disposen de tota la documentació necessària per a la descàrrega de l'arena al port de Palma, on ha atracat aquest dimecres.

Segons ha explicat l'empresa consignatària, el vaixell transporta 4.300 metres cúbics d?arena, però que «sense saber-ne la densitat», encara no poden «determinar en quantes tones es tradueixen». L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears xifrava la càrrega en 35 tones, procedents d'Al-Aaiun.

L'empresa també ha apuntat que l?arena no és per a platges sinó per a «golfs o obres». Quant a «l?espoliació» dels recursos naturals del Sàhara que han denunciat tant des d'Amics del Poble Sahrauí com des del Parlament, l'empresa transportista ha assenyalat que no tenen «tota la informació per poder opinar» i ha expressat la seva sorpresa per la polèmica generada a Palma.

El vaixell, que ha estat a la badia de Palma tot el vespre, ha entrat a primera hora del matí al port i la descàrrega es preveu per a les 14 hores.

Unes 40 persones s'han concentrat aquest dimecres davant l'entrada al control de seguretat del port de Palma per tal de protestar contra l'espoli dels recursos del Sàhara per la descàrrega de l'arena procedent d'El Aaiún.

A la concentració, convocada per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, han assistit diputats del Parlament, regidors de l'Ajuntament, polítics i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern, Vicenç Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mal rebentin!, fa mes de 6 anys

Són unes bèsties!

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente