muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Obren expedient sancionador a vuit immobiliàries per comercialitzar lloguer turístic il·legal a Mallorca

133352

Europa Press

La Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, a través de la Direcció General de Turisme, ha iniciat expedients sancionadors a vuit immobiliàries amb multes que podrien ascendir als 200.000 euros per comercialitzar lloguer turístic il·legal.

Així ho han donat a conèixer després de presentar aquest divendres els resultats de la primera campanya d'Inspecció orientada a les grans comercialitzadores d'habitatges turístics.

Durant la primera setmana de la campanya, els inspectors de Turisme han visitat a un total de 12 immobiliàries o centrals de reserves en què havien trobat indicis que anuncien lloguer d'estades presumptament turístiques en una tipologia d'habitatges no permesa per la llei de turisme actualment en vigor.

Les visites, que s'han realitzat conjuntament amb inspectors de l'Agència Tributària de les Balears, s'han dut a terme a Palma, Pollença, Colònia Sant Jordi, Cala d'Or, Capdepera i Artà.

De les 12 empreses controlades, els inspectors han constatat possibles infraccions en vuit d'elles, atès que comercialitzaven entre tres i 80 habitatges il·legals en edificis plurifamiliars.

Les sancions corresponents poden anar des dels 6.000 euros fins als 40.000 euros per empresa i ja s'han iniciat els procediments sancionadors, que podrien sumar un total de 200.000 euros.

Segons ha explicat la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, els inspectors continuaran durant les properes setmanes amb inspeccions conjuntes amb l'ATB a grans comercialitzadores d'oferta il·legal de lloguer turístic.

Així mateix, el Govern ha recordat que l'actual llei prohibeix la comercialització d'estades turístiques a habitatges ubicats en edificis plurifamiliars i que el projecte de llei que modificarà la regulació del lloguer preveu la possibilitat de comercialitzar estades turístiques en edificis plurifamiliars, complint una sèrie de requisits i sempre que es faci en les zones aptes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I quan obligaran a tributar aquí els vehicles de l, fa mes de 5 anys

I quan obligaran a tributar aquí els vehicles de lloguer? És totalment injust que els que vivim a ses Illes hàgim de patir els efectes de la congestió de trànsit per tot, de bon tros agravat per la invasió de cotxes de lloguer durant la temporada alta. Més contaminació, més places d'aparcament ocupades que també perjudica els residents de barris com Sa Llotja que són fets fora d'aparcaments com Antoni Maura perquè hi ha un munt de places reservades per aquests vehicles de lloguer. I el pitjor de tot és que és riquesa només per l'empresari, que per posar la guinda del pastís, tributa fora de ses illes. Es collonut que això es permeti!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente