nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Govern preveu que més de 330.000 persones usaran les noves línies de l'Aerotib

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha dit que es preveu que més de 330.000 persones utilitzen les noves línies del Aerotib, posat en marxa aquest mateix dimecres, durant la temporada d'estiu que ve.

Pons, que ha inaugurat aquest nou servei d'autobusos interurbans que unirà per primera vegada de forma directa l'aeroport amb diversos municipis de Mallorca, ha explicat durant la seva visita a la parada situada a l'aeroport de Son Sant Joan que es fa una passa endavant per continuar treballant i oferint un servei públic de màxima qualitat i accessible a tothom, tant a residents com a turistes, perquè sigui més còmode i fàcil".

En aquest sentit, ha assegurat que el Aerotib, una línia similar a la que funciona a altres ciutats espanyoles, és un projecte "que ha costat posar en marxa" però que pretén "establir línies directes amb l'aeroport per estalviar temps i evitar molèsties a els viatgers durant tot l'any ".

"És una aposta d'aquest Govern comptar amb una oferta d'un servei públic que millorarà la comunicació directa dels municipis amb l'aeroport de Palma, de màxima qualitat en el qual s'ha fet un gran esforç, i que beneficiarà tant als residents i treballadors de l'aeroport, com als turistes, que són cada vegada més els que organitzen els seus viatges per Internet ", ha insistit el conseller.

Les línies es posaran en marxa de manera gradual, començant el servei amb les línies a Peguera i Magaluf i amb les que uniran l'aeroport amb la zona de Can Picafort, Platja de Muro i Alcúdia.

Més línies en marxa al juny

Posteriorment, el pròxim 1 de juny començarà la línia Cala Bona-Cala Millor-Aeroport i el 15 de juny ho farà de la Cala d'Or i s'Arenal de Llucmajor. El Aerotib connecta, així, els principals nuclis residencials amb l'aeroport: Inca, Manacor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Alcúdia, Son Caliu, Porto Cristo, Montuïri i Vilafranca (els dos últims a demanda).

Aquest servei està plenament integrat a la xarxa de transport regular de l'TIB a Mallorca de manera que els usuaris habituals poden utilitzar la targeta intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix i de l'ús dels abonaments T20 i T40. El preu del bitllet senzill oscil·la entre els cinc i els 12 euros en funció de la destinació.

Les línies seguiran operatives durant l'hivern i ajustar els seus horaris i itineraris en funció de l'evolució que hagi tingut el servei durant el període de maig a octubre.

Les noves dàrsenes dels busos Aerotib a l'aeroport s'emmarquen dins el projecte d'AENA de reordenació de la zona del servei de transport regular on actualment ja opera l'EMT de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Fullana Vanrell, fa mes de 6 anys

Les dues noves línies d'autobusos des de l'aeroport a Can Picafort i a Magaluf són accessibles i adaptades per a tothom?
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente