muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.56°
13°

Aptur assegura que Terraferida torna a fer «demagògia» i que vol «criminalitzar» el lloguer vacacional

APTUR-Balears, associació de referència del lloguer vacacional a les Illes Balears, ha considerat que el nou estudi de Terraferida publicat aquest dissabte, aquesta vegada damunt dades d’allotjaments d’Airbnb a les Pitiüses, torna a ser «tan tendenciós com el que fa un mes va presentar sobre tota Balears».

«Els estudis de Terraferida no tenen cap validesa perquè es basen dades que ni tan sols són d'Airbnb, creuant paràmetres que s’allunyen de la realitat. En front a aquestes dades poc exhaustives, cal recordar que Airbnb representa només 5% del turisme total de l'Eivissa i les cases que s'anuncien en Airbnb -i que ingressen més diners que una propietat que es lloga a llarg termini- suposen només l'1% de l'estoc total d'habitatge a l'Illa», ha assegurat l’entitat.

Segons l’associació, per donar un exemple més concret, segons Airbnb, la ciutat d'Eivissa compta actualment amb 23.632 unitats d'habitatge i 770 anuncis de cases senceres en Airbnb, dels quals només 204 anuncis generen a l'any més que la mitjana de lloguer de llarg termini (1.120 euros, font: Fotocasa). Aquests 204 anuncis representen només el 0,86% de l'estoc total d'habitatge de la ciutat.

Per una altre banda, Terraferida afirma que els grans comercialitzadors concentren el 65% dels ingressos. Sobre aquest punt, segons Aptur, s’ha de subratllar que «qui factura les estàncies no és Airbnb ni els multicomercialitzadors, són els propietaris i famílies eivissenques. A més a més, és un despropòsit denominar “grans comercialitzadors” a  aquells que gestionen “més d’un habitatge destinat a lloguer turístic”».

 Cases buides

«Terraferida imputa al lloguer vacacional problemes multifactorials com l’augment del preu del habitatge, deixant de banda dades com que només a Eivissa hi ha més de 4.078 habitatges buits, una xifra que representa més del 8,4% del conjunt d'habitatge disponible i un nombre superior al dels anuncis de casa sencera que hi ha a tota l'illa (3.564)», ha assegurat l’entitat.

Per tot això, demanem a Terraferida «seny davant afirmacions tant greus sense anàlisis profunds d’una realitat complexa que el que fan es generar confusió sense oferir més solucions que la prohibició».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arnau Matamales, fa mes de 6 anys

Joan Miró... Revisa el text i les dades. No has entès res.
No es pot continuar criticant de manera sesgada com fa Terraferida. Està bé ser crític però des de la rigorositat.

Valoració:7menosmas
Per p, fa mes de 6 anys

Aptur es la patronal dels que lloguen cases incumplint totes les normes possibles i posant el seu guany davant qualsevol respecte cap a la calidat vida dels veinatsHisenda faria be en mirar d'aprop els ingressos "per lloguer legals" dels seus directius,a veure quines sorpreses es trobaven

Valoració:-5menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 6 anys

Si Airbnb suposa només s'1%, què serà si ho consideram tot?

Valoració:-1menosmas
Per Vergonya de lobby, fa mes de 6 anys

APTUR , el medi ambient els importa ben poc.

Valoració:-1menosmas
Per JA HO CREC, fa mes de 6 anys

APTUR, AFAMATS.
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente