algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Reunió de PSIB, MÉS i Podem per la presidència del Parlament

La trobada s'ha duit a terme avui de matí

Els representants de PSIB-PSOE, MÉS i Podem s'han reunit aquest dilluns a la sala Maura de l'edifici de la Càmera balear per abordar el tema de la presidència del Parlament, davant l'imminent canvi que es pot produir en aquest càrrec institucional, si l'actual presidenta, Xelo Huertas, és expulsada definitivament per Podem.

Així ho ha explicat en roda de premsa el diputat de MÉS per Mallorca Antoni Reus, qui ha confirmat que la seva formació manté la postura que la presidència de la Càmera balear segueixi sent per a Podem.

PSIB: «NO HI HAURÀ CRISI QUE POSI EN PERILL EL PACTE»

El portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha recalcat que, de moment,
«no hi ha cap procés de relleu» fins que es pronunciï la direcció de la formació morada i ha insistit que «qualsevol decisió s'ha d'adoptar després de l'expulsió» de Huertas en el cas que finalment es produeixi.

Per la seva banda, la portaveu adjunta socialista Bel Oliver ha considerat que
«el natural i propi» és que aquest tipus de decisions es «parlin i s'adoptin» en l'àmbit de discussió dels Acords pel Canvi.

«Si al final Huertas resultada expulsada, la persona que assumeixi la presidència del Parlament hauria de ser recolzada al si dels Acords pel Canvi», ha insistit Alcover en aquest sentit.

Preguntat sobre el contingut de la reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte celebrada aquest dilluns, Alcover ha indicat que ha servit per analitzar la situació
«prèvia» a la resolució definitiva sobre l'expedient que afecta a la presidenta del Parlament, tenint en compte que podria produir-se aquesta setmana «durant l'escenari de tres dies de ple per aprovar els pressupostos».

En aquest punt, el socialista ha explicat que s'ha analitzat la manera sobre com actuar quan arribi la resolució de Podem de Madrid, que podrien coincidir amb el debat de pressupostos.

Finalment, el portaveu del PSIB ha afirmat que
«no hi haurà crisi que posi en perill el Pacte, encara que el PP vulgui», en resposta al principal partit de l'oposició que aquest dilluns ha assegurat que existeix una «crisi institucional» al Govern. Si les coses es fan segons el previst, s'assegura «que hi hagi un correcte equilibri de forces» dins del Pacte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per maria, fa mes de 7 anys

Vius amb les faltes! Feis massa via.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente