muy nuboso
  • Màx: 11.42°
  • Mín: 7.77°
10°

Barceló anuncia «màxima celeritat» per a la nova Llei turística

El Vicepresident del Govern i Conseller de Turisme, Biel Barceló, a la imatge. | Ultima Hora

El vicepresident del Govern i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha assegurat aquest dimarts que actuaran amb la «màxima celeritat» possible perquè la nova llei turística de Balears estigui definitivament aprovada «abans de l'estiu», a fi que «al més aviat possible» pugui aplicar-se en la Comunitat Autònoma.

En declaracions als mitjans de comunicació en els passadissos del Parlament, Barceló ha explicat que la nova llei turística «afronta dos grans reptes»; establir un sostre «real»de places turístiques i regular la comercialització d'estades turístiques en habitatges.

Amb tot, el conseller de Turisme ha recalcat que seran els Consells Insulars, i també l'Ajuntament de Palma --a través de la Llei de Capitalitat-- els que tindran a la seva mà determinar la zonificació del lloguer turístic.

En aquest sentit, ha explicat que una vegada que la nova llei turística estigui aprovada pel Parlament, els Consells Insulars podran començar a establir els detalls del planejament turístic, i determinar on es poden lloguer habitatges vacances i el preu de les places, entre altres aspectes.

Totes aquestes qüestions podrien estar llestes en el termini de dos o tres mesos, si bé, tal com ha admès el conseller, podrien demorar-se fins a sis mesos.

MESURES QUE ESTABLEIX L'AVANTPROJECTE DE LLEI

Cal assenyalar, que el Govern ha iniciat la tramitació de l'avantprojecte de llei per modificar la llei de turisme que inclou, entre altres mesures, que les estades turístiques hagin de tenir l'autorització de la comunitat de propietaris, sancions de fins a 40.000 euros, que les construccions hagin de tenir una antiguitat mínima de 10 anys i estableix un registre obligatori per als habitatges que s'anunciïn en portals web.

L'Executiu recalca que, entre altres principis, s'ha de garantir la convivència entre turistes i residents, regulant els usos urbanístics pel que es dotarà a les comunitats de veïns dels instruments adequats per resoldre els eventuals problemes de convivència, des del respecte a les competències de consells i ajuntaments.

D'aquesta manera, en el cas dels habitatges plurifamiliares, la comercialització d'estades turístiques solament es permetrà en funció del que determinin els estatuts de les comunitats de propietaris, o en cas que hi hagi una autorització expressa. També hauran de tenir comptador d'aigua propi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Llogar un xalet a foravila amb piscina o un apartament sencer al casc antic de Palma no té res a veure amb llogar una habitació a ca teva.
Pagaran justos per pecadors amb aquesta nova llei?

Valoració:2menosmas
Per JA PODEU CONTROLAR AQUESTA INVASIÓ SILENCIOSA, fa mes de 7 anys

Ja podeu posar fre aviat a aquesta invasió silenciosa provinent del nord d'Europa. Al meu parer ja hem arribat al punt de no retorn.

Valoració:3menosmas
Per Efectivament, fa mes de 7 anys

I renous i música.

Valoració:3menosmas
Per A TENIR EN COMPTE, fa mes de 7 anys

POUS I FOSSES SÈPTIQUES.
CASES I CONSTRUCCIONS IL·LEGALS.

IMPORTANT!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente