algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La UOB reclama plenes competències en Educació

Unió Obrera Balear, Sectorial d'Ensenyament, insta el Govern de les Illes Balears a reclamar «plenes competències en Educació per evitar dependre contínuament dels canvis del color polític del Govern espanyol i el consegüent caos legislatiu.

Les competències educatives transferides el gener de 1998 van suposar el traspàs de les funcions administratives de l'antiga Direcció Provincial i poca cosa més, mentre Madrid es reservava els ensenyaments mínims dels currículums, els requisits bàsics d'avaluació i l'ordenació del sistema educatiu, entre molts altres» expliquen des de la UOB.

«La potestat del Ministerio sobre l'avaluació és la que ha estat a punt d'imposar les revàlides, ara pendents d'un hipotètic pacte educatiu entre PP, PSOE i Ciudadanos que si s'arriba a assolir,cosa que està per veure, penjarà d'un fil fins que algun partitrecuperi la majoria absoluta al congrés de diputats i torni a fer i desfer al seu gust».

Pel que fa a l'eufòria d'alguns davant la notícia de la supressió de les revàlides, des del sindicat alerten que «cal no oblidar que la LOMCE continua aplicant-se a tota màquina i impedeix, per exemple, la formació integral dels alumnes amb la reducció d'hores de matèries artístiques i filosofia, elimina l'assignatura d'Història i Cultura de les Illes Balears a Batxillerat, obliga a estudiar la Corona de Castella, de la qual mai no n'hem format part, o fa possible acabar l'ESO sense haver vist la Guerra de Successió i Felipe V de Borbón, origen de l'actual configuració del l'Estat espanyol»

Per tot plegat des de la Sectorial d'Ensenyament d'Unió Obrera Balear reclamen competències plenes en Educació i un pacte educatiu a les Illes que permeti planificar amb tranquil·litat, «sense haver d'estar pendents de la inestabilitat política d'Espanya i els interessos espuris dels partits polítics de torn» conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Què ha estat?, fa mes de 7 anys

Uep!!! Què ha estat?
AssembleadocentsIB (@Assembleadocent)
1/12/16 16:29
Aclarim que Assemblea Docents mai no ha decidit demanar plenes competències en educació. @dbalears dbalears.cat/balears/2016/1…

Valoració:3menosmas
Per Ciutadà, fa mes de 7 anys

Suposo que per aquest motiu anaven assegurant que ells no en tindrien cap d'alliberat, no? Que això de tenir alliberats era una cosa de la casta sindical. Què poc que els hi ha durat el discurs, i que molt que volen que els hi duri la cadireta.

Valoració:-2menosmas
Per Vilera, fa mes de 7 anys

La qui signa ALLIBERATS deu ser una agent pagada del ministerio. Sembla mentida que quan algú reclama allò que els altres han ignorat fins ara, en comptes de celebrar-ho i afegir-se a la demanda, ataquin al "mensajero". Us sona? Això és, senzillament, perquè UOB posa el dit a la nafra i desemmascara el col·laboracionisme dels còmplices de la submissió educativa.
Els hi ha sortit un bon ull de poll!

Valoració:1menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

No. Esto se arregla de la siguiente manera : 1) Modificación constitucional en el sentido de que la EDUCACIÓN SEA UN ASUNTO DE PURA COMPETENCIA ESTATAL 2) Modificar el Código Penal y la Ley de Enjuiciamiento Criminal para asegurar que todo incumplimiento por parte de las Autonosuyas será castigado con todo el peso de la ley.

Valoració:0menosmas
Per yuan, fa mes de 7 anys

Exactamente 7413 baleares lo vieron de esta manera en laz pasadas elecciones.. un clam.

Valoració:0menosmas
Per portolà, fa mes de 7 anys

Tenim una cultura diferenciada de la castellana, i per tant es dret a gestionar plena i diferenciadament sa nostra educació balear.
Es centralistes segur que s´ho miren d´altra manera, però sa realitat és aquesta. Això és sa voluntat ciutadana balear, i això reclamam.

Valoració:14menosmas
Per Alliberats, fa mes de 7 anys

Hi havia una vegada uns personatges que anaven pels clautres desprestigiant els alliberats sindicals.
Personatges que primer s'alliberen mitja jornada, després jornada sencera. I ara no semblen molt predisposats a retornar a tocar el guix.
Farsants!!!

Valoració:-6menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

La forma més senzilla (i l'única, trob) de tenir plenes competències és tenir plena sobirania en general. Perquè si tenim plenes competències en educació però seguim amb les miques econòmiques, poca cosa farem. I a damunt, pareixerà que no ho sabem fer millor, quan el problema serà que no podem.

Au, a per les plenes competències: independència ja!

Valoració:15menosmas
Per Això ja és ridícul!, fa mes de 7 anys

No hi.ha cap sistema perquè el "loco" no pugui deixar-nos contínuament els seus excrements en forma de comentaris?
Jo tenc la seguretat de que tot ho fa un mateix individu, al que posaria la mà al foc amb el seu nom i llinatges. I segurament no me cremaria.
Enlloc de posar-se a fer feina, aquest mal ciutadà, es dedica a boicotejar els digitals culurals i a provocar a la gent, perquè l'insultin i en hi diguin una de gruixada i així, ell poder demandar-lo i colapsar un poc més la Justícia, que (ironia) gairebé no té gent a la llista d'espera dels judicis.

Valoració:9menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente