algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

El GOB diu que el «beach club» de Cabrera no es pot tornar repetir

El GOB ha emès aquest dilluns un comunicat explicant que el passat dissabte es va denunciar a través de les xarxes socials la instal·lació de para-sols i gandules a la platja del Parc Nacional de Cabrera per part de la tripulació d’un iot de luxe. La Conselleria de Medi Ambient assegura que es va procedir a la identificació dels responsables del muntatge.

L’entitat ha volgut recordar que «segons la Llei de Costes la utilització del domini públic marítim i terrestre és lliure, pública i gratuïta, i que per als usos lucratius cal comptar amb la corresponent autorització administrativa. Davant aquesta disposició, lamentam que el personal de vigilància del parc nacional es limitàs a identificar els patrons, i permetés el manteniment de la instal·lació al llarg de tota la jornada».

Igualment, el GOB ha explicat que aquest fet s’està produint també a altres cales de la costa de les Illes i posa de manifest la «necessitat i la urgència de comptar amb plans d’ordenació del litoral que detallin el règim d’utilització de les nostres platges i litoral en desenvolupament del marc general establert per la llei de costes».

Referent al cas de Cabrera consideren que «els fets succeïts al parc nacional no es poden repetir. Fa més d’un any que el Govern té sobre la taula el nou Pla Rector d’Ús i Gestió de Cabrera, que ha de detallar quin és el règim d’usos prohibits, autoritzables i permesos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.