nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Prop de 10.000 signatures per protegir el parc de ses Salines d'Eivissa dels ancoratges

Més de 9.400 persones han signat la petició perquè es prohibeixin a Eivissa els ancoratges al Parc Natural de ses Salines. La iniciativa ha estat creada per Xavier Llobet, que ha assegurat que «Eivissa és una destinació turística estiuenca molt popular».

No obstant això, «el Parc Natural ses Salines té un problema: les institucions estan abandonant el Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera permetent que cada vegada més embarcacions es concentrin a la zona, contaminant les seves aigües i produint un impacte mediambiental nefast», ha explicat.


L'impulsor de la petició ha reclamat que el Parc Natural té els mecanismes per «salvaguardar els valors ambientals a protegir».
«Les institucions implicades han fet declaracions, propostes i manifestacions que no prosperen i tampoc es tradueixen en mesures efectives i concretes que evitin l'alta concentració d'embarcacions, que augmenta cada any que passa», ha reiterat.


El creador de la petició també ha considerat que «els esforços dels vigilants del Parc Natural de ses Salines per evitar els fondejos il·legals sobre les prades de posidònia oceànica no semblen ser corresposts per l'Administració autonòmica, que deixa pràcticament impunes els danys que s'ocasionen a aquest tresor». Fins i tot la Guàrdia Civil, segons ha explicat, ha denunciat alguns d'aquests vaixells que practiquen el fondeig.
La campanya es complementa amb dos vídeos, un de l'impulsor de la petició i un altre que es pot visualitzar en el Facebook de 
Change.org i que ja han vist més de 230.000 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Carta publicada dia 30 d'agost en es Diario de Ibiza: http://www.diariodeibiza.es/cartas-lectores/2016/08/30/sos-ses-salines/863217.html

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

El Reino de España (Monarquía Hispánica) no confiscó nada en Ibiza-Formentera con motivo de la Guerra de Sucesión, ya que fue suyo siempre desde 1469. Con el paso del tiempo, la legislación fue cambiando , con los Decretos de nueva Planta y las normas posteriores, hasta llegar a la Constitución de 1812 y luego sus sucesoras (Incluso dos republicanas).Finalmente, en 1978 las Cortes Españolas aprobaron la última Constitución,donde también se tuvieron en cuenta leyes autonómicas, en virtud de las cuales que la normativa del Parque es la siguiente:
Norma de creación: ley 17/2001 de 19 de diciembre, de protección ambiental de Ses Salines de Ibiza y Formentera (BOIB nº. 156, de 29 de diciembre de 2001)

PLANIFICACIÓN
Plan de Ordenación de los Recursos Naturales (PORN): acuerdo de consejo de gobierno de 24 de mayo de 2002 sobre la aprobación definitiva del Plan de Ordenación de Recursos Naturales de ses Salines de Ibiza y Formentera.

Plan Rector de Uso y Gestión (PRUG): decreto 132/2005, 23 de diciembre, por el que se aprueba el Plan Rector de Uso y Gestión del Parque Natural de ses Salines de Ibiza y Formentera (BOIB nº. 196, de 31 de diciembre de 2005).

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Les Salines d´Eivissa, malgrat haurien de ser competència del Consell Insular o bé propietat privada son competència del Ministeri de Foment, perquè van ser confiscades per l´Estat Espanyol després de la invasió de les tropes borbòniques i castellanes de l´any 1715.
I la petició, que jo també vaig signar però que ara no record a qui anava dirigida, si s´ha entregat a un organisme que no té la competència, aquest mateix organisme la traslladarà al que és el responsable.
No hem de deixar que facin malbé el nostre patrimoni, i les Salines d´Eivissa han de tornar a ser dels eivissencs, ja que no pareix que sigui constitucional, que per les dèries d´un rei absolutista que estava trabucat des boll, tres segles després, hi hagi un decalatge administratiu com aquest que no té cap sentit, perquè l´estat espanyol, no és propietari de cap altre salinera.

Valoració:7menosmas
Per SCC undemés, fa mes de 7 anys

Els fondejos no són competència de costes? Qui ha de fer el control, no és la Guàrdia Civil marítima? de qui depen la Guardia Civil? L'únic que podem reclamar és tenir la competència de les nostres costes. Però ja sabem quina serà la resposta per part del govern central.

Valoració:6menosmas
Per INMOBILISME PSOE MÉS PODEM, fa mes de 7 anys


NO VEIG CAP REACCIÓ DE LA CONSELLERIA, ÉS DEMENCIAL.

VOLEM LES COMPETÈNCIES DE COSTES ja!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente