nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Les Balears batran dos pics el rècord absolut de pressió humana sobre el territori de tota la història

Les Illes Balears registraren el rècord absolut de pressió humana sobre el territori de tota la història aquest passat 10 de juliol, amb una xifra total de 2.010.520 persones. Però aquest no serà el límit de pressió humana, ni molt menys.

Aquesta setmana vinent es preveu superar la xifra fins a duplicar el nombre de la població habitual a les Balears. D'ençà de l'any 1997 es disposen de dades estadístiques sobre l'Índex de Pressió Humana i, segons l'Institut Balear d'Estadística (Ibestat), en aquest mateix any el dia que es registrà un major nombre de presència humana, es va arribar a 1.423.380 persones.

Es tracta d'un augment desorbitat, ja que suposa un increment de gairebé el 42% en els darrers 20 anys. D'aquesta manera queda justificada la sensació d'aclaparament i saturació que viuen diàriament els residents de les Illes davant la «invasió» de turistes, un territori limitat i unes infraestructures modestes.

Les Balears no només duplicaran la població aquests propers dies, sinó que també hauran de duplicar els esforços a les dessaladores i sotmetran a una forta pressió les carreteres, els serveis públics, trànsit urbà, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 7 anys

Molts empressaris canviar en Les seves indústries pel turisme. Me ve al cap en Fluxà, que va deixar la indústria sabatera d'alta qualitat, pels hotels i les agències de viatges. Tan de bo tornin a les seves antigues activitats.

Valoració:4menosmas
Per joan, fa mes de 7 anys

Mallorca nunca ha sido ni tierra de emprendedores ni de innovacion. Cuatro pageses que vendieron sus terrenos por una doblerada pero que no les lucio para nada. Es como los toreros que con su primer sueldo se compran un mercedes en vez de aprender a leer. Es una tierra de servilismo y ahora.. con la segunda generacion, de funcionarios apesebrados para atender una poblacion foranea mayoritariamente inculta y hooligan, tanto de turistas como de trabajadores. En definitiva una curiosa mezcla de catetismo y esnobismo que solo puede mantener los ingresos a base de quemar recursos: ni una idea novedosa ni atrevida. Todo son prejuicios y victimismo: la culpa todavia es de Fraga.

Valoració:0menosmas
Per Maria, fa mes de 7 anys

L' altre dia a la Televisió Espanyola van dir que el rècord de turistes s' el em duien Madrid i Canàries. Per TV3 en canvi, digueren que les comunitats amb major nombre de turistes eren les Balears i Catalunya, amb dos punts de diferència per damunt de nostres illes sobre el Primcipat. Jo ja no sé a qui creure ( bé, si que ho sé però no ho dic).

Valoració:14menosmas
Per SCC undemés, fa mes de 7 anys

S'està demanant mesures urgents al Govern actual quan portem 20 anys de creixement constant sense que s'hagi sigut capaç de fer res malgrat s'estava veient cap a on anàvem. Durant aquests anys s'ha prioritzat quantitat en lloc de qualitat i ara rebem les conseqüències. Els col·lectius, entitats, partits, etc que demanaven mesures de prevenció s'els tractava d'anar en contra del turisme, motor econòmic de les illes. Enguany, quan el Govern vol posar fil a l'agulla, reb atacs i crítiques de diferents sectors en el mateix sentit. El què ens hem de preguntar és, què ha significat durant aquests anys el creixement per al benestar de la nostra ciutadania, la sostenibilitat del nostre territori i per la disposició dels nostres recursos econòmics? Dit d'una altra manera. Què ha comportat de benefici per a les nostres Illes aquest creixement desmesurat del turisme?

El què tenim clar és que s'han de prendre mesures valentes i sense dilació per a sol·lucionar aquest problema. Però aquestes mesures s'han de consensuar amb tots els sectors de la nostra societat i arribar a compromisos per part de tothom en el sentit de fer un Pacte per un Turisme Sostenible i Responsable i no ens trobem amb sorpreses de que es vagin canviant de polítiques depenent del color del Govern de torn.

Valoració:8menosmas
Per El guanya?, fa mes de 7 anys

Els perdedors son les Illes Balears i els seus habitants. Els guanyadors son Madrid, les Castelles, Galícia, Aragó, Andalusia, Extremadura, etc. que es repartiran la recaptació sense que sigui ni vist ni agraït, perquè pensen que és.El que és just.

Valoració:11menosmas
Per jan, fa mes de 7 anys

benvolguts lectors del dbalears:
teníu la amabilitat de ajudarme a crear la llista dels guanyadors i dels perdedors,gràcies al augment del 42 per cent de la pressio humana,durant els darrer 20 anys.
Per exemple,guanyadors,son els RENT A CARS,de les multinacionals,i perdedors,els RENT A CARS,de propietat mallorquina.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente