nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El GOB critica la campanya de turisme sostenible del Govern: «Té una vareta màgica?»

El Grup d'Ornitologia de Balears (GOB) critica en un comunicat la campanya de turisme sostenible del Govern, la patronal i els sindicats, perquè no compta amb la perspectiva «dels ambientals». El grup denuncia que Barceló «sap que nosaltres partim del fet que el turisme sostenible amb la realitat actual de massificació és una fal·làcia». En aquest sentit, «la campanya conté paraules buides de contingut per tenir la patronal i els sindicats majoritaris contents» i suposa una «propaganda indignant».

Comunicat del GOB

«El vicepresident Barceló ha volgut donar les gràcies als sectors econòmics i socials per implicar-se amb la campanya. Als ambientals no els esmenta perquè sap que nosaltres partim del fet que el turisme sostenible amb la realitat actual de massificació és una fal·làcia. Cal abordar el decreixement turístic i la diversificació de l'economia, no de l'oferta turística.

I la gran pregunta és com? Com fa comptes fer el Govern 'turisme sostenible'? Té previst una reforma del conveni d'hostaleria? Una vareta màgica per fer que els turistes que vénen a cercar sol i platja s'interessin per l'arqueologia?

Com s'ho farà per garantir que no sigui «més turisme, sinó millor?». I això que vol dir, turisme de luxe (que consumeix 3 vegades més aigua que un resident)?

Una campanya propagandística indignant. Cal responsabilitat i acció política per posar ordre al desori actual, no promoure paraules buides de contingut per tenir la patronal i els sindicats majoritaris contents».

La campanya per al turisme sostenible

El Govern, la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), la Federació de la Petita i Mitja Empresa de Balears (PIME), UGT i CCOO han iniciat la campanya destinada al resident per recolzar el turisme sostenible i valorar la importància d'aquest sector en l'economia de les Balears.

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha comentat que existeix «la necessitat de trobar una sostenibilitat mediambiental, social i econòmica» i que l'objectiu de l'Executiu és que «els visitants rebin la seva arribada amb satisfacció i els residents no se sentin atabalats».

En aquest sentit, Barceló ha afegit que «l'única manera que la sostenibilitat es dugui a terme és que el resident se senti bé». «Si el fet que arribin turistes provoca un rebuig en els residents tenim un problema tots», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Milenium, fa mes de 7 anys

S.O.S.TERRIBLE!

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Enhorabona Biel Barceló, MÉS i govern en general. Feis una gran tasca.
Som del GOB i segurament fa la seva feina. Però no estic d'acord amb la desqualificació que fa d'aquesta acció.
Al turisme se l'ha de tractar bé i hi comença a haver gent que, per la massificació que patim, s'està radicalitzant contra el turisme. Una crida com la del govern, associacions empresarials i sindicals està molt ben feta.
Per cert, tractar bé el turisme també és posar multes i sancions als turistes i residents que molesten els altres. Una cosa no lleva l'altra.
Ara bé, anar en contra d'aquesta campanya ho trob, com a mínim, una equivocació molt gran.

Valoració:0menosmas
Per A si?, fa mes de 7 anys

A la cantonada del Centre Penitenciari deus voler dir, " Cagats i d' esquerres".

Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 7 anys

Accions i no paraules és el que hem de mester...

Valoració:7menosmas
Per Borjamari, fa mes de 7 anys

En Barceló no podia estar acompanyat pitjor, amb la "pija" de na Planas, el tèrbol i espanyolsita expropietari de discoteca Jesús Alonso i el corrupte Pere Muñoz. Ai, Barceló, qui t'ha vist i qui te veu! Qualsevol pensaria que treballes per als hotelers Barceló!

Valoració:4menosmas
Per Cagats i d'esquerres?, fa mes de 7 anys

NO passa res el PP ja està a la cantonada.

Valoració:5menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 7 anys

El que em rebenta, és que ens digui què hem de pensar els residents. Els residents podem pensar el que vulguem. Li agradi o no al sr. Barceló. I si trobam que enguany hi ha hagut un excés de turistes, ho hem de poder pensar i ho hem de poder dir. Només faltava! Si troba que això és un problema... que hi doni una solució.

Valoració:9menosmas
Per Macià, fa mes de 7 anys

benvingut = benvengut

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente