algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

El Parlament fa la passa definitiva per acabar amb la tauromàquia a Balears

El Parlament de les Illes Balears s'ha compromès aquest dimarts dematí, durant el darrer punt de l'ordre del dia de la sessió plenària, a modificar l'actual Llei 1/1992, de protecció animal, per regular una protecció integral dels animals tant domèstics com salvatges.

Segons el text aprovat «aquesta modificació hauria de preveure la prohibició dels espectacles taurins en totes les seves formes, així com qualsevol espectacle que causi patiments a un animal i la supressió de qualsevol forma de foment i protecció a través de subvencions, inversions, beneficis fiscals i qualsevol altra forma de finançament públic als espectacles taurins».

També ha aprovat «instar el Govern de l’Estat a abolir totes les ajudes públiques al sector de la tauromàquia, a eliminar la declaració del Bé d’interès cultural o Bé d’interès turístic a tots els espectacles on es maltractin animals, i a aprovar mesures legislatives, administratives i educatives de protecció de la infància d'acord amb el Comitè dels drets dels infants de Nacions Unides, que insta allunyar els menors d’edat de la violència de la tauromàquia».

Finalment, també ha acordat "instar el Govern de l'Estat a «aprovar una llei de protecció dels drets dels animals per garantir a tot l'estat uns estàndards comuns per impedir el maltractament animal».

Així ho ha acordat la cambra autonòmica a instàncies d'una proposició no de llei, presentada pels grups parlamentaris Podem Illes Balears, Socialista, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Mixt (Gent x Formentera) i defensada a l'hemicicle pels partits de Govern i Podem.

Conclòs el debat s'ha procedit a la votació separada pels punts de la iniciativa amb el resultat següent:

- Punts 1 i 2: 31 vots a favor (Podem Illes Balears, Socialista, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Mixt -Gent x Formentera-), 21 vots en contra (Popular, Mixt -Ciudadanos Partido de la Ciudadanía-) i 3 abstencions (El Pi Proposta per les Illes Balears).

- Punt 3: 34 vots a favor (Podem Illes Balears, Socialista, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Mixt -Gent x Formentera-, El Pi Proposta per les Illes Balears) i 22 abstencions (Popular i Mixt -Ciudadanos Partido de la Ciudadanía-).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fora castellans, fa mes de 7 anys

Fora castellans
Honor i Gloria al Dor. Guillotin

Valoració:3menosmas
Per Enric, fa mes de 7 anys

El PP i C's maten bous i Més i Podemos cabres. Està ben fet de noltros...

Valoració:-7menosmas
Per Sanguinaris, fa mes de 7 anys

Divertir-se amb la tortura d'un animal innocent és cosa de sàdics, psicòpates i degenerats.

Valoració:11menosmas
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Se podria respectar la façana exterior i la estructura principal i posar a la Plaça de Bous, el centre comercial que volien fer a Ses Fontanelles.

Valoració:10menosmas
Per joanoller, fa mes de 7 anys

I la plaça de braus reconvertida en una galeria de botigues. Segur que així rendirà molt més i millor.
I els toros..., a menjar pel camp.

Valoració:13menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

O encara pitjor... pareix que el pobre bou es preocupi pel "torero" sense saber què li vol fer aquest.

Valoració:13menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

Imatge oiosa... no obstant insòlita. Talment pareix que el bou, tot resignat al seu paper, encara li recordi al matador a què ha vengut i es vulgui fer mirar als ulls, a mem si el "torero" se n'adona del que està fent.

Valoració:12menosmas
Per IIII, fa mes de 7 anys

Quina imatge més oiosa, la de la foto. I les "banderilles" amb la bandera espanyola, encara ho fan pitjor.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente