muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Ecoembes critica la visita de Vicenç Vidal a Düsseldorf

Una delegació balear, encapçalada pel conseller de Medi Ambient Vicenç Vidal, va visitar la setmana passada la ciutat de Düsseldorf per conèixer el sistema de retorn i reutilització d’envasos que s’utilitza a Alemanya. I aquesta passa endavant a favor d’un nou model de reciclatge sembla que no ha estat ben vista per part d’Ecoembes, el conjunt d’empreses que conformen el sistema actual de gestió d’envasos a l’Estat espanyol.

Cal recordar que l’objectiu del viatge, organitzat per Retorna i la Fundació de Prevenció de Residus, era estudiar el funcionament del sistema de retorn per la seva possible inclusió i adaptació al nou Pla Director Sectorial de Residus. Una idea que comparteixen la resta d'institucions insulars, així com el Govern balear en el cas de la futura llei autonòmica de residus.

En referència a la negativa d’Ecoembes, el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha criticat aquest dilluns la reacció del grup empresarial. A més, Abril ha recordat que “el director d’Ecoembes, Marcos de Quinto, és el mateix que el de Coca-Cola”. A la vegada ha valorat molt positivament estudiar “els projectes d’altres bandes del món que tenen polítiques de reciclatge que funcionen amb beneficis per a la població i el medi ambient”.

Des de les organitzacions Amics de la Terra i Retorna, ja s’ha recordat que “el sistema de recollida d’envasos actual controlat per Ecoembes suposa un benefici econòmic per un lobby empresarial concret”. Afegeixen que des d’aquest conjunt d’empreses “es vol impedir la implantació de qualsevol altra iniciativa, encara que es demostri la viabilitat econòmica i ecològica”.

En els supermercats de la ciutat alemanya visitada pels representants balears, el mètode de reciclatge utilitzat suposa que cada client paga 25 cèntims per envàs de plàstic o 48 cèntims si és vidre. Després, es recuperen els diners quan diposita els envasos en una màquina automàtica de retorn.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 8 anys

Molt d'acord amb Mallorquí. Jo també fa deu anys que visc a Alemanya i aquest sistema de reciclatge d'envasos funciona de meravella. És més, com que els envasos tenen un valor no es solen llençar, i quan això passa, hi ha gent amb pocs recursos que es dedica a recollir-los. Jo mateix, quan n'he trobat, els he afegit a caixa d'envasos buits que tenim a casa. Resultat: no hi ha plàstics escampats arreu. També m'he acostumat a transportat la compra amb caixes i bosses de tela. Canvi d'hàbits.

Valoració:8menosmas
Per Reciclador, fa mes de 8 anys

Endavant a n'aquesta idea.
És molt necessari, així com està ara només reciclam 2 de cada 10 persones aprox. (molt poc). El percentatge creixeria sense cap dubte amb aquest sistema.
Aniria molt bé implantar-lo amb màquines automàtiques de retorn. Així els supermercats i petit comerç no tendran cap cost. Una gran solució i una gran notícia.

Valoració:5menosmas
Per Carabanchel, mòdul exclusiu ppero, fa mes de 8 anys

Marca Espenya!!!, ja t'hi cagues...

Valoració:7menosmas
Per mallorquí, fa mes de 8 anys

Correcció de la notícia: jo visc a Alemanya fa més de deu anys i el que es retorna dels envasos de vidre són 8 cèntims. Són 25 cèntims pels envasos de plàstic fluix, 15 cèntims pels envasos de plàstic dur i 8 cèntims pels envasos de vidre. El sistema funciona molt bé i crec que s´hauria d´adaptar a Mallorca!

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente