cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

El nombre de municipis antitaurins ja arriba a 26

Una manifestació antitaurina celebrada recentment. | Arxiu

Bunyola i Maria de la Salut han elevat a 26 la llista de municipis de Mallorca que han estat declarats antitaurins. Per a Mallorca Sense Sang l'illa «avança amb pas ferm cap a l'abolició de la tauromàquia».

Guillermo Amengual, portaveu de la campanya, ha incidit que «la meitat de Mallorca ja s'ha declarat antitaurina i cada dia són més els suports cap a la campanya Mallorca Sense Sang».

Segons ha explica, en el ple celebrat aquest dijous a Bunyola l'equip de govern format per EOB i PSIB va presentar la moció i l'oposició -PP i AVI- es va abstenir.

D'altra banda, fa uns dies a Maria de la Salut, on governa el PP en minoria, el PSIB va presentar la moció antitaurina, que va quedar aprovada en votar a favor tota l'oposició PSIB, MÉS i PI. El PP va votar en contra al·legant que la tauromàquia estava declarada BIC.

«La tauromàquia a Balears viu els seus últims dies i solament estem a l'espera de donar-li la punta en el Parlament i bandejar així la tortura i mort per diversió a l'illa», ha assegurat Amengual.

A l'espera de la votació de la PNL en el Parlament per abolir la tauromàquia a Balears, la campanya Mallorca Sense Sang continua acumulant municipis antitaurins i signatures de suport per a l'abolició de la tauromàquia de manera que ja són més de 140.000 signatures de suport.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Macia, fa mes de 8 anys

Aveura si no deim pardalades.
Salvador, trobes tu que es lo mateix matar un pollastre per menjar, o matar un porc per fer sobrassada o camaiots, que fer un espectacle amb 5000 o 6000 persones cridant per veura com piquen, i fiquen espases a un bou fin que cau mort?????

Valoració:5menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

En estas pardaladas pierden el tiempo los concejales, haciendo mociones de censura sin interés alguno para el pueblo. Ya me dirán lo que supone esa declaración. Si no quieren que se maten a los toros, pues muy bien, pero podrían añadir a los pollos,los cerdos, las vacas, etc.O se es anti sangre o no se es: Hagámonos todos vegetarianos. ¡¡ Qué prohiban los mataderos !!

Valoració:-5menosmas
Per Guiem, fa mes de 8 anys

A mi me agradaven ses cursas de braus , ara ja no hi vaig , perque m'han deixat de interesarme , per lo que si els proibeixen mes igual
Pero crec que es animalistes per eser consequents haurien de demanar sa proibició de sa pesca i de sa caça ja que fan sofrir es animals per sa diversió i els matan , en es fons tan bestia com lo des toros ( també som estat caçador i pescador)

Valoració:-7menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

26 municipis antitaurins, i crec que a part de Ciutat encara fan toros a Inca, Alcudia i a Muro. Es aqui, en aquets pobles on hi ha es problema.

Valoració:6menosmas
Per ARRUIX!, fa mes de 8 anys

Sanguinaris, sàdics i torturadors d'animals indefensos, ARRUIX DE MALLORCA!

Valoració:4menosmas
Per Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ( Barcelona, fa mes de 8 anys

A CATALUNYA TINDRIEN QUE SER .. CONTRA ELS CORRABOUS ... Es un ACTA CRUEL I SANGUINARI que fa patir els Bous als Toros els Crema vius ELS CORRABOUS NI ES ARTE NI ES CULTURA ES CRUELDAD Es un crim es de Sadics ..NO A LES CORRIDAS DE TOROS NI ALS CORRABOUS ALLA UN ES FAIXIN Es maltracta als animals Cap FESTA Un es faixi servir algun pobre animal per divertirse LOS SAN FERMINES Unaltra festa de SANT DE VICTIMAS alla i moren persones i ni aixis la Prohibeixen ..ELS Que moren miran con fan patir els Toros no sentu res per els ja que ban morir per esta alla un no tenien que esta dando maltrato als animals .....NO ALS CORRABOUS A CATALUNYA NO LAS CORRIDAS DE TOROS EN TODO EL TERRITORIO ESPAÑOL NO A LOS SAN FERMINES NO AL TORO DE LA VEGA Unaltra acta sanguinari cruel ...... VISCA CATALUNYA LLIURE I CATALANA MAI MES ESPANYOLA NI CASTELLANA ... VISCA EL BARÇA I VISCA LA VERGE DE MONTSERRAT ..VERGE I PATRONA DE CATALUNYA .

Valoració:2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

¿I quan serà la campanya de municipis anticans?

Els cans fan nosa dins els nuclis urbans i ès hora de fer campanya que no hi hagi cans a ciutats i pobles.

També se pot aprofitar fer campanya contra els aparcaments de vehicles (cotxos, principalment) a les vies públiques. Qui tengui cotxo que se pagui la cotxera com abans se feien amb els cavalls i carros que no los podien deixar an el carrer.

Valoració:-9menosmas
Per Delmonte, fa mes de 8 anys

Asebre, pel que sembla els toros no són d'origen castellà. El toreig a peu, origen del toreig actual, és navarrès o basc. Posteriorment, a principis de XVIII és a Andalusia, a Ronda, on es comença a matar el toro a la plaça. Abans, el que hi havia, tant a la corona de Castella com d'aragó eren espectacles amb toros i cavalls, cans, corregudes...El que és indiscutible, agradi o no és que el XIX a Catalunya i a Mallorca hi ha una gran afició, com ara pot ser la del futbol

Valoració:0menosmas
Per En Figuera, fa mes de 8 anys

Es espectacles amb bous són molt antics, però no tenen res a veure ses "corridas" i s'assassinat d'un animal amb qualsevol des correbous que ses celebren arreu des PP.CC. (independentment que t'agradin molt, poc o gens). Es pas des segles i sa bota espaÑola han fet que se confonguin ses festes, en certs casos "fusionant-les".

És curiós però, que es únics que parlen de "debat identitari", tant a s'hora de "conservar" com de "prohibir" siguin es "carcas" de sa caverna mediàtica espaÑola/espaÑolista

Valoració:9menosmas
Per Asebre, fa mes de 8 anys

L´afició de vesar sang als toros és castellana (corridas, toro de la vega, etc). Els catalans ens poden agradar els correbous, però no els matem.
La cultura catalana no inclou la mort dels animals ni el seu maltractament. A Espana, sí.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente