nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Parlament obre una nova etapa per posar fi al «sectarisme i la manipulació a IB3»

Jaume Font, durant la sessió parlamentària.

El ple del Parlament d'aquest dimarts ha aprovat —per 32 vots a favor, 22 en contra i tres abstencions— la presa en consideració de la modificació de Llei d'IB3, que estableix en tres cinquenes parts de la Cambra, en lloc dels dos terços actuals, els vots necessaris per a l'aprovació del consell de direcció i del director general de l'ens públic.

La presa en consideració fa referència a una proposta que ha estat defensada per PSIB, MÉS i Podem, grups que han explicat que aquest dimarts s'inicia la tramitació ordinària perquè totes les formacions presentin les aportacions que considerin a través d'esmenes.

La proposta ha comptat amb el vot en contra de PP i Ciutadans i l'abstenció dels diputats del PI, que ha assegurat que participarà de manera «molt activa perquè hi hagi consens» i es tiri endavant el nou model de l'ens públic.

Durant el debat, la socialista Sílvia Cano ha manifestat que es necessari obrir una nova etapa que rompi amb el sectarisme i la manipulació…

Per part seva, el portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha explicat que l'objectiu principal de la proposició és «desbloquejar l'actual situació» ja que, segons ha opinat, la cadena no compleix actualment amb el servei públic.

Per part de Podem, que dóna suport a la proposta, Laura Camargo ha manifestat que cal cercar consens per crear un nou canal de televisió públic que «ens faci sentir orgullosos».

El Partit Popular ha estat crític amb la proposta del pacte progressista i la seva portaveu, Margalida Prohens, ha definit la proposta i el pacte com a ridículs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Ja era hora, perque fa cuatre anys que no vèix l'IB3, llevat del tira-tira,Palma pam a pam, i mira per on.
I vull veure els informatius, el cinema, i el futbol com toca, per cert, que ja som a tocar amb un grapat de cuestions importants, ¡ tempo! .
Salut i república.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente