nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Vídeo de la presentació del llibre ‘El bienestar desigual’ de Guillem López Casasnovas

Durant les sessions de presentació del llibre 'El bienestar desigual' de l'economista menorquí Guillem López Casasnovas, fetes a finals del mes apassat a Madrid i a Barcelona, l’autor destacava que la crisi econòmica ens ha fet adults i ens ha fet veure que cal destinar els recursos econòmics en aquelles polítiques social que tinguin un cost-efectivitat superior.

Podeu veure el vídeo en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?t=2376&v=2iVuxmjdkEE  (a partir del minut 16:25)

A l'estat espanyol, sobre el paper, la qualitat de vida és bona. O hauria de ser-ho. L’esperança de vida és de les millors dels països occidentals, el clima és excel·lent i el capital humà està ben capacitat. El nostre benestar figura a la part alta de molts rànquings internacionals. Tot i això, els ciutadans qüestionen sovint la salut del nostre sistema de protecció social i la crisi econòmica ha accentuat la sensació que el que s’ha aconseguit es sosté sobre fonaments fràgils, i pot enfonsar-se en qualsevol moment.

Atur i rendes ciutadanes, llistes d’espera i costos prohibitius d’algunes innovacions, expectatives frustrades d’ajudes a la dependència, reivindicacions de gratuïtat garantida, exigències del millor per a tots en qualsevol circumstància, temps i lloc … Ens trobem davant d’un context difícil en què la política amb minúscules ho envaeix tot, i posa en primera línia una insatisfacció social que enterboleix els èxits socials de l’últim quart del segle.

Ha arribat el moment de deixar de banda el «tot va malament», per posar en valor el què s’ha aconseguit i els evidents àmbits de millora. A això s’aplica Guillem López Casasnovas -un dels màxims experts en despesa social de l'estat- en aquest llibre, autèntic full de ruta cap a un benestar menys estatalitzat, millor gestionat, en el qual la política intervingui només per aconseguir grans consensos i la tecnologia superi les inèrcies de la burocràcia, i, sobretot, en el qual la responsabilitat individual porti al reconeixement adult que res a la vida surt gratis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.