nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La majoria parlamentària concreta el seu compromís animalista

Membres de la plataforma Mallorca Sense Sang acompanyats de Sílvia Cano (PSIB), David Abril i Margalida Capellà (MÉS per Mallorca), Nel Martí (MÉS per Menorca) aquest dimecres davant el Parlament. | MÉS per Mallorca

Els grups parlamentaris MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, PSIB-PSOE, Podem-Illes han registrat aquest dimecres una proposició no de llei que té per objectiu la modificació de l’actual Llei 1/1992 de protecció animal per regular una protecció integral dels animals tant domèstics com salvatges. Aquesta modificació hauria de preveure la prohibició dels espectacles taurins en totes les seves formes, així com qualsevol espectacle que causi patiments a un animal i la supressió de qualsevol forma de foment i protecció a través de subvencions, inversions, beneficis fiscals i qualsevol altra forma de finançament públic als espectacles taurins.

Al mateix temps, el Parlament de les Illes Balears instarà el Govern espanyol a abolir totes les ajudes públiques al sector de la tauromàquia, a eliminar la declaració del Be d’interès cultural o Bé d’interès turístic a tots els espectacles on es maltractin animals, i a aprovar mesures legislatives, administratives i educatives de protecció de la infància d'acord amb el Comitè dels drets dels infants de Nacions Unides, que insta a allunyar els menors d’edat de la «violència de la tauromàquia». També instarà el Govern de l'Estat espanyol a aprovar una llei de protecció dels drets dels animals per garantir a tot l'estat uns estàndards comuns per impedir el maltractament animal.

La campanya antitaurina Mallorca Sense Sang, liderada per les organitzacions AnimaNaturalis i CAS Internacional va recollir més de 135.000 firmes, que reclamen el fi de la tauromàquia a Balears. Organitzacions que defensen la natura com el GOB, organitzacions animalistes com ASSAIBBALDEA, la Societat Protectora d’Animals i Plantes, i també entitats ciutadanes com l’associació de Veïnats de Palma han donat suport a aquesta iniciativa. La reivindicació s'amplia a múltiples actors de la societat civil, intel·lectuals, personalitats del món de la cultura i també a empreses. Les corregudes i els espectacles de toros són un residu del passat, una activitat que no pot tenir espai en una societat avançada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sobrassada, fa mes de 8 anys

Encara podrem fer matances???

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente