algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els balears desplaçats a Tordesillas diuen que ha estat «un miracle» que ningú hagi mort

Els col·lectius animalistes acusen l'Estat espanyol de «còmplice» per haver permès que es produís una situació de perill per a les persones.

De les prop de 50 persones de les Balears que s'han desplaçat aquest dimarts a Tordesillas per a protestar contra la celebració de 'El Toro de la Vega' cap ha resultat ferida, si bé un dels activistes ha assegurat que han passat «molta por».

En total hi havia 250 efectius de la Guàrdia Civil, però en el moment de començar 'el torneig' han partit i han deixat els manifestants a mercè dels protaurins, que han agredit diversos periodistes que volien filmar la tortura infringida al bou 'Rompesuelas'.

El moment de més tensió ha estat quan s'ha amollat el bou de 600 quilos al camp on hi havia «molta gent que no volia participar». «Hem tengut l'animal a 5 metres», declaren. Aleshores hi ha hagut «atacs de pànic», «corregudes», «plors» i «molta por». «Volien que hi hagués morts», asseguren alguns assistents.

Segons els animalistes, els taurins han perseguit el bou «com a troglodites» i els han insultat i tirat pedres.

Finalment, i malgrat que el torneig s'ha declarat nul i sense guanyador –per l'incompliment de diverses normes– ningú no ha pogut evitar la mort de 'Rompesuelas', 20 minuts després de la seva amollada i de ser perseguit a cavall i a peu amb llances.

Els col·lectius animalistes acusen l'Estat espanyol de «còmplice» per haver permès que es produís una situació de perill per a les persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per canamunt, fa mes de 8 anys

No valoreu ni repliqueu els comentaris de aquests 3 reprimits que es dediquen tot el dia a insultar-nos en aquests foros. No se que punyetes fan aquí si a la (sin)razón, el (in)mundo el abc(dario) o qualsevol mitjà de comunicació panespanyolista i espanyolufo els canonitzarien per lo be que ho fan.

Valoració:0menosmas
Per canamunt, fa mes de 8 anys

Fins a l'any 1963, el codi penal espanyol contemplava que un marit podia MATAR a la seva dona si aquesta havia comès adulteri. En el segle XIX estava permès treurer-li les extremitats a un lladre. El el imperi romà, hi havia com unes places de toros per torturar i assassinar a persones. Tot això estava ben vist per la societat d'aquells temps, eren tradicions i la cultura de llavors, però afortunadament em evolucionat i ara ens esgarrifam de pensar el que feien.
No pensau que ja es ben hora d'acabar amb la barbaritat (no cultura ni tradició), de torturar fins a la mort a una pobre bistia per tal de divertir-se (alguns)?

Valoració:1menosmas
Per RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA, fa mes de 8 anys

Comunicat de la Resistència Antiespañola :

Aquest any la celebració de la Diada Nacional de Catalunya es presenta amb un caràcter si cap més especial a causa de les circumstàncies extraordinàries derivades de la seva coincidència amb la convocatòria d'unes Eleccions Catalanes que es perfilen com a transcendentals per l'esdevenir del Poble Català.

En les properes dates , després de la Diada, comença la campanya electoral per a uns comicis que poden marcar un abans i un després en la política i la societat catalana.
La Diada, serà una vegada més, un temps de celebració i de reafirmació dels sentiments i esperances d'una Nació , que no es resigna a ser moneda de canvi , que no vol seguir sent manejada com una titella pels quals manegen els fils del poder des de l'estat central, i que fan i desfan al seu antull, sotmetent als pobles a les arbitrarietats més indignants amb tal de seguir en la poltrona i dominar als quals no pensen com ells.

La campanya electoral vindrà després de la Diada , i sens dubte assistirem a noves exhibicions del joc brut al que ens tenen acostumats des dels estrats del poder imperialista espanyol. En dates recents , hem tornat a veure aquesta capacitat de manipulació per part dels partits polítics i altres estaments espanyols, mitjans de comunicació ( ràdio, premsa, tv, tertúlies, etc. ) que han contribuït a crear un clima advers enfront de les formacions que estan a favor de la Independència de Catalunya.
Una vegada més , la maquinària de poder estatal, ( polítics, jutges, policia, etc. ) s'han posat en comú precisament en portes d'unes eleccions, per intentar enfonsar a formacions com a CDC , amb la manida acusació de practicar la corrupció. L'objectiu d'aquestes maniobres , no és un altre que el de desprestigiar a la causa independentista , i que la població doni l'esquena a l'opció de la llibertat que es defensa des de formacions com a CDC .
El que hauria de fer l'estat espanyol és ocupar-se de netejar la seva pròpia corrución , que té en quantitats escandaloses ( com els casos encara sense resoldre del psoe, pp, etc. ) .
El Poble Català no ha de deixar-se manipular per aquestes argúcies pròpies d'un estat corrupte, mafiós i imperialista com l'espanyol , i es presenta un moment decisiu per sacsejar-se d'una vegada per sempre el jou espanyol .

Fem des de la Resistència una Crida a la Mobilització General del Poble Català , per seguir el camí cap a la llibertat . El 27- S , la Nació Catalana es fuega una mica més que el seu futur : es juga el seu orgull, el seu caràcter propi identitari, la seva capacitat de créixer en un marc social i polític nou que permeti a Catalunya desenvolupar-se en un nou marc jurídic i polític , creant consensos que permetin aconseguir metes per a Catalunya dins del projecte europeu.

Són dates decisives , i el poble té la paraula per decidir entre llibertat o submissió , entre obrir nous horitzons , o seguir en el ja conegut , sent com fins ara , simples peons de l'estat espanyol.

De guanyar l'opció espanyolista , Catalunya seguiria condemnada, una vegada més , a la irrellevància política i social en el context europeu i internacional. Demanem doncs, el vot a les formacions que defensen el Sí a la Independència , que és decididament , un Sí a la llibertat.

Pobles i Nacions !! Avanci !!

No us rendiu , continueu amb entusiasme i fortalesa la heróica lluita per la llibertat !!

Valoració:0menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 8 anys

Y digo yo, a que piiiiii, se han desplazado cuatro gatos catalinos a Tordesillas, a ver si resulta que a lo que han ido es a visitar y disfrutar de el arte castellano cuna de los Reyes Católicos y patrimonico cultural español.

Valoració:-2menosmas
Per JUCUMO, fa mes de 8 anys

La mayoría de los desplazados de Baleares a Tordesillas prefieren matar abortando a un ser humano que al toro de la Vega

Valoració:-13menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Han amollar el bou cap als manifestants, aquests animals!
Ara si que han demostrat bé que el que tortura un animal, també és capaç de fer mal a les persones.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente