algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

March assegura que el curs començarà «amb normalitat», malgrat la vaga indefinida

Reunió entre la Conselleria d'educació i els comitès de vaga el passat mes d'agost. | CAIB

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha assegurat aquest dijous que el curs que comença aquest divendres ho farà «amb normalitat», tot i la vaga educativa que continua convocada, una «vaga virtual» que ha negat que sigui «un xantatge».

Així s'ha manifestat el conseller en roda de premsa, on ha incidit que «els pares saben perfectament que demà començarà el curs amb normalitat» i sense cap tipus d'«alarma». A més, ha destacat la intenció de la Conselleria de «resoldre» el problema de la vaga educativa perquè «necessitem una sortida positiva, perquè qui guanyi al final sigui l'educació».

«Esperem un curs tranquil», ha dit el conseller, que també ha incidit en la necessitat d'anar recuperant «la normalitat perduda». No obstant això, ha admès que no es tracta d '«un procés fàcil» i ha subratllat la dificultat per recuperar la «confiança» i que no hi hagi aquesta «ruptura entre administració i comunitat educativa».

«Estem treballant per recuperar la normalitat perduda i intentant donar resposta a les reivindicacions dels comitès de vaga perquè volem recuperar la normalitat i confiança», ha declarat March en relació a la pròxima reunió de dilluns amb els comitès de vaga.

«No només podem centrar la política educativa a aquestes reivindicacions, que compartim, però també tenim altres necessitats, com la rehabilitació de centres i posar en marxa els nostres projectes legislatius», ha declarat el conseller, que ha insistit en la importància d'«apagar el conflicte per començar les coses amb tranquil·litat».

Aquest divendres comença el curs 2015/2016

Un total de 163.874 alumnes de les Balears s'incorporen aquest divendres a les aules dels col·legis o instituts de les Balears. Del total d'alumnes que comencen les classes, 30.909 estan matriculats a educació infantil, 66.226 a primària, 40.663 a secundària i 11.968 a batxillerat. A més, el pròxim 21 de setembre començaran les classes als cicles formatius bàsics (1.604 matriculats), de grau mitjà (7.756) i grau superior (4.748).

D'altra banda, els alumnes de les escoles oficials d'idiomes, escoles d'art i conservatoris professionals de música i dansa s'incorporaran de manera progressiva a les classes a partir del dia 21 de setembre i 1 d'octubre.

El curs 2015/2016 compta amb una oferta de 382 cicles formatius, 92 d'ells de FP bàsica, 184 de grau mitjà i 106 de grau superior i el total de places per realitzar la formació professional presencial és de 10.323. D'aquests cicles, 293 s'imparteixen a Mallorca, a 41 a Menorca, 46 a Eivissa i dos a Formentera.

Les concertades de l'Opus

En la mateixa roda de premsa des de la Conselleria d'Educació i Universitat han explicat que «en qüestió de dies» es donarà una resposta als centres del Parc Bit, Aixa i Llaüt, sobre els concerts, si bé ja ha avançat que proposaran concertar a primària.

El conseller, Martí March, ha explicat que, tot i que el seu departament no comparteix el model educatiu d'aquests centres, «és legítim i legal». Així, ha recordat que hi ha unes sentències, resolucions judicials i interlocutòries i, per tant, de decidir en primària.

March també ha indicat que el 2014 es va realitzar un conveni de concertació educativa que «no es va tramitar ni es va signar» i que no va passar per serveis jurídics, ni per Intervenció de la comunitat, de manera que «s'estaven pagant unes nòmines d'un concert que no existia».

Per tot això, la proposta de la Conselleria serà concertar a primària, ha subratllat March, qui ha remarcat el «favoritisme» de l'administració del PP amb aquests centres educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme Pancatalanista!

Noltros som balears! Mai catalufos!

Valoració:0menosmas
Per RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA, fa mes de 8 anys

Comunicat de la Resistència Antiespañola :

Aquest any la celebració de la Diada Nacional de Catalunya es presenta amb un caràcter si cap més especial a causa de les circumstàncies extraordinàries derivades de la seva coincidència amb la convocatòria d'unes Eleccions Catalanes que es perfilen com a transcendentals per l'esdevenir del Poble Català.

En les properes dates , després de la Diada, comença la campanya electoral per a uns comicis que poden marcar un abans i un després en la política i la societat catalana.
La Diada, serà una vegada més, un temps de celebració i de reafirmació dels sentiments i esperances d'una Nació , que no es resigna a ser moneda de canvi , que no vol seguir sent manejada com una titella pels quals manegen els fils del poder des de l'estat central, i que fan i desfan al seu antull, sotmetent als pobles a les arbitrarietats més indignants amb tal de seguir en la poltrona i dominar als quals no pensen com ells.

La campanya electoral vindrà després de la Diada , i sens dubte assistirem a noves exhibicions del joc brut al que ens tenen acostumats des dels estrats del poder imperialista espanyol. En dates recents , hem tornat a veure aquesta capacitat de manipulació per part dels partits polítics i altres estaments espanyols, mitjans de comunicació ( ràdio, premsa, tv, tertúlies, etc. ) que han contribuït a crear un clima advers enfront de les formacions que estan a favor de la Independència de Catalunya.
Una vegada més , la maquinària de poder estatal, ( polítics, jutges, policia, etc. ) s'han posat en comú precisament en portes d'unes eleccions, per intentar enfonsar a formacions com a CDC , amb la manida acusació de practicar la corrupció. L'objectiu d'aquestes maniobres , no és un altre que el de desprestigiar a la causa independentista , i que la població doni l'esquena a l'opció de la llibertat que es defensa des de formacions com a CDC .
El que hauria de fer l'estat espanyol és ocupar-se de netejar la seva pròpia corrución , que té en quantitats escandaloses ( com els casos encara sense resoldre del psoe, pp, etc. ) .
El Poble Català no ha de deixar-se manipular per aquestes argúcies pròpies d'un estat corrupte, mafiós i imperialista com l'espanyol , i es presenta un moment decisiu per sacsejar-se d'una vegada per sempre el jou espanyol .

Fem des de la Resistència una Crida a la Mobilització General del Poble Català , per seguir el camí cap a la llibertat . El 27- S , la Nació Catalana es fuega una mica més que el seu futur : es juga el seu orgull, el seu caràcter propi identitari, la seva capacitat de créixer en un marc social i polític nou que permeti a Catalunya desenvolupar-se en un nou marc jurídic i polític , creant consensos que permetin aconseguir metes per a Catalunya dins del projecte europeu.

Són dates decisives , i el poble té la paraula per decidir entre llibertat o submissió , entre obrir nous horitzons , o seguir en el ja conegut , sent com fins ara , simples peons de l'estat espanyol.

De guanyar l'opció espanyolista , Catalunya seguiria condemnada, una vegada més , a la irrellevància política i social en el context europeu i internacional. Demanem doncs, el vot a les formacions que defensen el Sí a la Independència , que és decididament , un Sí a la llibertat.

Pobles i Nacions !! Avanci !!

No us rendiu , continueu amb entusiasme i fortalesa la heróica lluita per la llibertat !!

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Qué hace el gordito simulavagues en primer plano?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente