algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

El Govern critica l'Estat per deixar les Balears 'a la coa' en inversions

El Govern ha criticat avui que els pressupostos generals de l'Estat de 2016 «tornen a deixar les Balears a la cua de les comunitats autònomes en inversió per càpita», només per davant de les Canàries.

En un comunicat, l'executiu assenyala que els 159.290.000 d'euros en inversions que el Ministeri d'Hisenda adjudica a Balears suposa en la pràctica que les illes segueixen «a la cua» per càpita.

Només Canàries, amb 130 euros per habitant davant dels 142 euros de les Balears, està per darrere de la comunitat balear.

«La quantitat assignada a Balears suposa un repartiment del 1,4% del total de la inversió que l'Estat ha destinat a totes les comunitats», ha assenyalat el director general de Pressuposts i Finançament, Joan Carrió.

No obstant això, Carrió ha advertit que, per població, Balears representa el 2,4% dels residents a l'Estat.

A més, Carrió ha subratllat que part de les inversions consignades, 38 milions d'euros, corresponen a un capítol plurianual dedicat a inversions en sanejament d'aigües. La partida global puja a 74 milions d'euros.

Aquestes inversions en sanejament d'aigües provenen de propostes de finançament no executades en anys anteriors i que ara retornen el 2016.

Les tres comunitats que van rebre una major inversió el 2015, segons els Pressupostos d'aquest any, són les mateixes que ho faran el 2016: Andalusia, Castella i Lleó i Galícia, i coincideixen també les que menys percebran: la Rioja, Navarra i les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per En Joanet de l'Onso, fa mes de 8 anys

Es fácil las autonomías bilingües, exceptuando Madrid ( que recauda mas debido a que muchas empresas tienen la sede fiscal allí), son las que aportan mas al estado y tienen menos paro, las monolingües algunas con un 35 y 38% de paro, después de 37 años de democracia y de inyectarles dinero no han mejorado en nada el sistema productivo viciándose estas ayudas. Vale hay que ser solidarios pero no tontos, es decir, somos solidarios con regiones menos favorecidas, pero luego resulta que tienen casi el doble de funcionarios en tanto por ciento, y que ofrecen el doble de servicios que nosotros, algunas hasta bajando impuestos que nosotros no podemos bajar de ninguna manera para poder subsistir. En algún momento estas regiones tiene que abandonar el nido y subsistir sin la solidaridad de los demás, a mi me daría vergüenza. Esto es lo que esta destruyendo España, además de la corrupción generalizada. Tenemos la red de AVES, mas grande del mundo después de China, Hay líneas de AVE con solo 9 pasajeros día ( línea Toledo- Albacete), autovías con menos de 1.000 coches al día, aeropuertos fantasmas Ciudad Real y Castellón), no saben en que despilfarrar nuestro dinero, Toda la red de aeropuertos de España esta sostenida con lo que generan Son Sant Joan, El Prat y Barajas. Mientras tanto no podemos pagar un mísero tren de Palma a Manacor, hay que dar la vuelta por Inca, con la consiguiente perdida de dinero y tiempo….etc. Ya esta bien hay que cerrar el grifo a estos irresponsables, de que les sirve tener unas infraestructuras fantásticas si no hay tejido productivo.

Valoració:0menosmas
Per ||*||, fa mes de 8 anys

Encara que n'hi ha que volen -inútilment- dissimular la nostra catalanitat davant dels espanyols, aquests ho saben i per mor d'això ens maltracten. Perquè saben que no som espanyols, saben que som catalans i no ho poden sofrir.

Valoració:9menosmas
Per Bel, fa mes de 8 anys

Es evident, som una colònia d'Espanya, i com a tal ens tracten, explotats i maltractats.

Valoració:12menosmas
Per Tallar per la part sana, fa mes de 8 anys

Això es resol amb la independència!
I no tornem a parlar mai més de llengua, expoli, escola, solidaritat, sanitat...

Ja ho saben els pagesos!

Valoració:13menosmas
Per Pep, fa mes de 8 anys

Hem de fugir!, com els Catalans.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente