cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

La producció d'ametla augmentarà un 10% durant la campanya 2015-2016

Cooperatives Agroalimentàries estima que la producció d'ametla de la campanya 2015-2016 a les Balears serà superior a l'última, amb una producció d'unes 1.516 tones de bessó d'ametla, un 10,04% més que la previsió de l'any anterior.

Malgrat l'increment, la xifra se situa un 20,03% per davall de la mitjana del període 2010-2014, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Aquest augment de la producció estimada es deu principalment a la millora del cultiu, les condicions climàtiques favorables de l'hivern i a la implicació de les cooperatives.

D'una banda, els agricultors, en la majoria de casos, han recuperat les feines tradicionals que requereix aquest tipus de cultiu, principalment per l'evolució positiva dels preus del mercat dels dos últims anys.

Pel que fa al factor meteorològic, les condicions climàtiques dels mesos d'hivern han respectat el cicle de cultiu, proporcionant un període pràcticament lliure de gelades i boires en el moment crític de la floració.

Els productors també han destacat la implicació de les cooperatives, i en concret del Camp Mallorquí, amb el sector, amb la recuperació del cultiu a través de la investigació de noves varietats i amb la inversió industrial que s'està duent a terme.

A les Balears hi ha una superfície de producció de 21.000 hectàrees.

El gran repte a què s'enfronta ara el sector és la millora de la rendibilitat de la producció, que consideren que necessita un canvi de mentalitat, el relleu generacional i la incorporació de criteris productius i comercials més adaptats al sistema agroclimàtic de l'illa.

També requerirà l'explotació conjunta de finques d'ametler i un millor maneig i control, com a vies per millorar un rendiment dels ametlers de les Balears, que se situa a la cua del rànquing estatal.

Cooperatives Agroalimentàries ha assenyalat que es tracta d'un cultiu amb molt de futur, en el qual es registra un augment de la demanda, per la qual cosa reclamen un major suport institucional per a l'evolució i el creixement del sector i l'agricultura en general a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per AF18, fa mes de 8 anys

Què queda quan les dades se transformen en euros ?

A partir del comunicat de les Cooperatives Agroalimentàries.

------ L'augment de la producció estimada d'ametlla per la campanya 2015- 2016 serà de 138 tones.
------ Superfície de producció 21.000 hectàrees
------ Augment de producció 7 kg/ha (números rodons)

A partir dels preus de compra de les ametlles a Guissona https://www.cag.es/agropecuaria/catala/ametlles.asp , agafant el preu d'ametlla comuna amb closca (1,543 €/kg), reporta uns 11 €/ha (números rodons).

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys

Gràcies, ddb, per la vostra receptivitat.

En tot quant vos pugui ajudar, disposau de mi.,

Valoració:0menosmas
Per ddb, fa mes de 8 anys

Gràcies, Tià, per estar a l'aguait.
Encara que la denominació 'ametla en gra' és la usual en l'àmbit comercial, aquí és més adequat dir-ne, com bé apuntes, 'bessó d'ametla'. Ho rectificam.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys


"Ametla en gra?"

Jo sempre he sentit dir "bessó d'ametla".

Segur que en espanyol es diu "almendra en grano".

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente