algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 21°
21°

Càritas Mallorca ajuda a trobar feina a 232 persones

9883
Càritas ha ajudat a trobar feina a més de 900 persones.

Càritas Diocesana ha ajudat 232 persones a aconseguir una feina. Segons l’entitat, un total de 1.595 persones han participat en els seus programes per al foment de l’ocupació.  

Quant a perfils específics d’aquest col·lectiu, s’ha constatat que el nombre de dones que fan demanda i ús dels serveis del programa de Càritas és més elevat que el nombre d’homes, concretament 977 dones i 618 homes.

Sobre la procedència de les persones ateses, ha continuat la tendència dels darrers anys amb l'augment del nombre de persones espanyoles, que suposen un 39,4% del total. El 6% de persones ateses han estat immigrants comunitaris i un 54,6%, ciutadans procedents de països d’Àfrica i Amèrica del Sud.

La franja d’edat més nombrosa és la que es troba entre els 25 i 45 anys; això no obstant, cal destacar un augment de les persones menors de 25 anys, la qual cosa suposa que els joves que s’hi acosten demanant ocupació són cada vegada més, i això ha permès a Càritas consolidar l’activitat formativa en agricultura per a joves de 16 a 30 anys que es va iniciar com a experiència pilot l’any passat i que ha suposat la realització de tres cursos d’atenció a aquest col·lectiu al llarg de 2014.

Els majors de 45 anys segueixen sent un perfil especialment vulnerable, amb moltes dificultats per aconseguir una feina, per la qual cosa també s’han invertit molts esforços en accions específiques d’acompanyament a la recerca de feina.

Accions formatives  

Des de Càritas s’ha continuat potenciant i renovant tot el ventall d’accions formatives: classes d’alfabetització de castellà, català, anglès, alemany; cursos d’informàtica; formacions més especifiques de cuina, cuidadors no professionals, jardineria i electricitat, i formacions grupals en orientació laboral, que a més de treballar capacitats professionals, han acostat les persones al món empresarial mitjançant xerrades de responsables de processos de selecció, visites a diferents llocs de feina, empreses.

Quant a accions específiques a destacar es podrien esmentar la feina de captació d’empreses col·laboradores i particulars en tema de contractació laboral i pràctiques formatives, tasca que ha estat reforçada per l’autorització de Càritas Mallorca de ser Agència de Col·locació. Aquesta feina ha suposat un total de 402 contactes amb particulars i 74 empreses.

Des dels projectes ocupacionals, amb els tallers de triatge de roba, juguetes i emmarcació, enquadernació i reciclatge de paper, es realitzen activitats que a més de servir com a eina per treballar processos d’inserció sociolaboral, estan plenament compromeses amb el respecte al  medi i participen de l’economia social amb la seva producció i venda a les botigues solidàries de Càritas, des d’on es fa sensibilització i s’impulsa la participació comunitària a tota l’illa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Ha fet que la crisi sigui un poc menys dolorosa. Jo per ells, poso les dúes creus a la declaració de la
renta.

Valoració:2menosmas
Per Miquel A. Ferrer, fa mes de 8 anys

Gran entitat Càritas, sempre amb els més desfavorits!!!!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente