cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Denuncien el retard de la Declaració d'Impacte Ambiental dels sondeigs

Manifesten que el Ministeri ha endarrerit la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) dels sondeigs

L’aliança Mar Blava ha denunciat, aquest dilluns, la «inacció» del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) per «l’injustificat» endarreriment de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) del projecte de sondeigs acústics de l'empresa Cain Energy al golf de València.

Expliquen que no hi ha cap raó tècnica ni jurídica que permeti a aquest Ministeri endarrerir l’adopció i publicació de la DIA del projecte de sondeigs acústics al golf de València. Manifesten que aquesta «deliberada inacció per part del MAGRAMA en el compliment de l'obligació legal de resoldre podria generar responsabilitat administrativa i fins i tot penal per part de l’autoritat i dels funcionaris responsables de la tramitació i resolució de l’expedient».

L’entitat ha manifestat que a la data del 16 de febrer del 2015 s’haurien complit els tres mesos que estableix l'Art. 12.2 del RDL 1/2008 per a la formulació de la DIA. «És a dir, arribant a finals d’abril del 2015 el termini legal per resoldre aquest expedient i haver resolt la DIE s’ha superat amb escreix».

Mar Blava conclou manifestant que «aquest endarreriment constitueix, a la nostra manera de veure, una burla a tota la societat balear i un menyspreu a l’àmplia mobilització que aquesta va dur a terme en contra d’aquest projecte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.