algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Palma Springs: «El centre comercial respectuós amb el medi ambient»

Les obres de construcció d’aquest complex comercial es troben en fase d’urbanització i estan pendents de la llicència per iniciar la nova fase d'edificació

El polèmic centre comercial Palma Springs que s’està construint a la zona humida de ses Fontanelles «aprofitarà al màxim la llum i el paisatge per crear espais oberts, únics, i sempre respectuosos amb el medi ambient», així defineix el projecte l’empresa promotora, Undbail-Rodamco.

La mateixa promotora del Palma Springs explica a la seva plana web que «el grup es distingeix per la seva gran ambició arquitectònica i urbanística, i el seu compromís amb la sostenibilitat mediambiental». També explica que ha rebut diversos reconeixements pel seu compromís amb el medi ambient.

L’empresa explica que aquest nou projecte de centre comercial «neix amb la ferma intenció de convertir-se en un referent a nivell europeu i una visita imprescindible per a visitants i turistes de l'illa, no només des del punt de vista de l'oci i de la moda, sinó també gràcies al seu compromís social i mediambiental, segell característic de Unibail-Rodamco».

L’oposició al centre comercial

Les obres de construcció d’aquest complex comercial es troben en fase d’urbanització i estan pendents de la llicència per iniciar la nova fase d'edificació. L’aixecament d’aquest centre comercial suposarà la destrucció de la darrera zona humida de Palma. Fa anys que els sectors ecologistes demanen la paralització d’aquest projecte, però fa uns mesos també s’hi sumà Pimeco (Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca) al rebuig d’aquest projecte, ja que considerava que el petit comerç es veurà perjudicat.

Els sectors ecologistes s’han manifestat diverses vegades per demanar que no es construesqui el centre comercial a la zona humida de ses Fontanelles; expliquen que la construcció d’aquest complex suposarà la destrucció de la darrera zona humida de Palma i de la seva biodiversitat.

Per part seva, Pimeco ha criticat la «catastròfica saturació comercial» que provocaria la gran superfície, la qual cosa, segons el parer de la patronal, «trencaria l’equilibri que estableix el PGOU pel que fa a l’estructura de les zones comercials del municipi de Palma».

Un disseny inspirat amb la naturalesa de ses Fontanelles i l’art de Joan Miró

«La naturalesa de Mallorca, especialment la de l'espai natural de ses Fontanelles, i l'obra pictòrica i escultòrica de Joan Miró, són la font d'inspiració per al desenvolupament arquitectònic de la nova imatge del Centre Comercial que Unibail Rodamco projecta obrir a l'illa l'any 2016» aquestes eren les paraules del Simon Orchard, Director General d’Unibail-Rodamco a l’Estat espanyol.

El director també manifestà que vol convertir aquest projecte en una experiència que «qualsevol mallorquí o visitant tendrà la necessitat i orgull de sentir».

Més d’una quinzena d’empreses han confirmat que seran al Palma Springs

El projecte de centre comercial Palma Springs a ses Fontanelles continua endavant amb diverses empreses que ja han confirmat que invertiran en el projecte. Entre les empreses que segons l’empresa promotora del projecte, Undbail-Rodamco, han confirmat que hi seran presents s’hi troben diverses marques de tèxtil de la multinacional Inditex, així com Desigual, Adidas, Gant, i també altres marques com Misako, Pandora, l’optica Alain Afflelou o els supermercats de menjar ecològic Veritas.

Entre les empreses destaca Veritas, un grup de supermercats ecològics que a la seva pàgina web defineix el respecte amb el medi ambient com un dels seus principals valors. Entre els valors que vols transmetre l’empresa Inditex, en la qual podem trobar Zara o Bershka, entre altres marques de moda, hi figura com a objectiu «protegir, conservar i desenvolupar la riquesa d'espècies i la diversitat, tant en les comunitats locals en què Inditex opera directament com en les que es veuen afectades per la nostra cadena de subministrament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 8 anys

Pues a mí me encanta que pongan este nuevo Centro Comercial tan cerca de Llucmajor, que es donde vivo. El único Centro Comercial decente que tenemos en Mallorca es el Festival Park y pilla lejos. Los nuevos centros generarán más empleo y ayudarán a la desetacionalización de la Isla. Además por fin habrá plan para los domingos.

Valoració:0menosmas
Per spain is pain, fa mes de 8 anys

I la mare de Déu nom Joana.

Valoració:1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

Aquí podeu veure ses mentides:
http://www.unibail-rodamco.com/W/do/centre/sustainability

Valoració:2menosmas
Per Liz, fa mes de 8 anys

I si de totes maneres el fan, perque posen mes Zaras, mes Bershkas, etc, etc, que está Palma ple de ses mateixes tendes.

Valoració:3menosmas
Per Marianna, fa mes de 8 anys

Na Gea els castigarà, i noltros també i bén aviat.

Valoració:2menosmas
Per Pilar, fa mes de 8 anys

I ara un acudit de vaqueros! Ens volen prendre per imbécils o estan convençuts que el mallorquins ho som!

Valoració:11menosmas
Per Antelm, fa mes de 8 anys

Respetuos en res !!!!!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente