algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

El GOB, en contra del Parc Fotovoltaic de la Marina de Llucmajor

El GOB es mostra en contra del Parc Fotovoltaic de la Marina de Llucmajor. | GOB

El GOB ha denunciat aquesta setmana que el parc fotovoltaic projectat a la marina de Llucmajor és incompatible amb els valors ornitològics de la zona.

L'entitat ecologista, en aquest sentit, ha tornat a reiterat per tercera vegada davant la Conselleria de Medi Ambient l'ampliació de la ZEPA, presentant un informe sobre la importància de la zona per a determinades espècies, especialment per a la milana.

El GOB va presentar fa unes setmanes les al·legacions al projecte i estudi d’impacte ambiental del “parc fotovoltaic de 50MW connectat la xarxa a Cap Blanc”, en el terme municipal de Llucmajor. Es tracta d'un parc fotovoltaic de grans dimensions que seria al cap i a la fi una instal·lació industrial al sòl rústic que ens allunya de la concepció de les renovables com una eina de democratització de l’energia i més propera al punt de consum, i per tant més eficient.

El GOB considera que aquest parc és inviable per la incompatibilitat de la instal·lació amb els valors naturals de la zona. El projecte afecta algunes de les zones més ben conservades de la marina de Llucmajor.

Una part de la marina va rebre en el seu moment la declaració de ZEPA (ES000008 Cap Enderrocat-Cap Blanc), atenent a la seva importància per a determinades espècies d’aus marines (Phalacrocorax aristotelis fonamentalment) i també per a algunes d’ambients oberts (especialment Burhinus oedicnemus, Calandrella brachydactyla, Galerida theklae i Sylvia balearica).

Tot i això, gran part de la marina no fou incorporada a la ZEPA, encara que el GOB ha presentat en reiterades ocasions un informe a la Conselleria de Medi ambient on es justifica tècnicament la importància de la zona per a diverses espècies llistades a l’Annex I de la Directiva 2009/147/CEE (79/409/CEE), i en especial per a la milana (Milvus milvus), espècie catalogada en el màxim nivell d’amenaça.

L'entitat ha destacat que l’any 2014 foren localitzades fins a 8 parelles territorials a l’àmbit de Llucmajor per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, confirmant-se així que després del nucli de la zona de Bunyola-Santa Maria-Alaró la zona de la marina de Llucmajor és la segona més important per a la recuperació de la milana a Mallorca.

Les parcel·les on està prevista l’actuació, segons explica el GOB, limiten directament amb la ZEPA ES0000081 Cap Enderrocat-Cap Blanc, i es troben al cor de la zona de protecció ampliada proposada per l'entitat en atenció a la seva importància biològica.

Per tots aquests motius l'entitat ecologista ha considerat que hi ha motius suficients per paralitzar la tramitació d'aquest parc fotovoltaic i insistir en l'ampliació de la ZEPA per tal de salvaguardar els excepcionals valors naturals de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.