algo de nubes
  • Màx: 13.38°
  • Mín: 7.77°
13°

Els representants d'UOB abandonen la Mesa Sectorial d'Educació

Avui dematí, els representants d'UOB Ensenyament han abandonat la Mesa Sectorial d'Educació, just acabada de començar i després d'haver llegit una nota prèvia.

UOB considera que si dues persones "volen negociar de bon de veres" el primer que fan és "acordar dia i hora de les reunions". Des del sindicat consideren que quan la Conselleria d'Eduació convoca, sense haver consensuat amb els comitès de vaga, dijous a última hora (14.30 h) sabent que divendres és festa, "demostra que no té cap voluntat de negociació i que tot és una comèdia per intentar amagar la discriminació de l'Assemblea de Docents a les negociacions". I és que dijous passat, el Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents, en rebre la convocatòria decidida d'una manera unilateral per la Conselleria i comunicada just abans de tancar els centres escolars, va demanar un ajornament, però encara espera resposta.

Avui, els representants d'UOB Ensenyament, abans d'abandonar la Mesa, han proposat de convocar la reunió amb els comitès una horabaixa a partir de dijous, atès que demà ja hi havia previst des de fa dies una reunió del comitè de vaga de l'Assemblea i dimecres també hi ha convocada una assemblea general.

UOB també ha demanat suspendre la Mesa perquè tots els punts de l'ordre del dia, a excepció del primer que era l'aprovació de l'acta de la mesa anterior, formen part de la Taula reivindicativa de la vaga indefinida. El punt 2, «Procés d'adjudicacions provisionals» (substitucions), afecta el punt 6 de la Taula que reclama la «substitució immediata de les baixes». El punt 3, «Informació elaboració de Relació de Llocs de Treball i convocatòria d'oferta pública d'ocupació», afecta el punt 5 que reclama la «recuperació de les plantilles anteriors a les retallades». I els punts 4, 5, 6 i 7, sobre els Projectes de decret que estableixen els currículums de Secundària i Batxillerat i Projectes d'ordre que els despleguen, afecten el punt 10 que «Demana a la Conselleria que insti el Govern central a retirar la LOMCE».

Per tot això, i "tenint en compte que el director general d'Educació, Antoni Vera, ha dit que els comitès de vaga havien estat convocats correctament en temps i forma, i que no feia comptes tornar-los a convocar; i tenint en compte també que, segons la seva opinió, els punts 4, 5, 6 i 7 no afecten la Taula reivindicativa de la vaga indefinida" UOB ha decidit abandonar la Mesa a les 12.20 h del matí, no sense abans haver advertit que denunciarà "allà on faci falta" aquesta situació, ja que segons el sindicat s'està produint una infracció de la Llei.

El comunicat d'UOB recorda que mentre hi ha convocada una vaga legal, no es poden tractar els punts de la Taula reivindicativa en una Mesa sectorial si prèviament no s'han tractat amb els comitès de vaga, a no ser que les dues parts així ho acordassin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Martí, fa mes de 9 anys

Allò que ha fet UOB és posar en evidència el mal estil que havien practicat impunement els sindicats fent el joc a la conselleria. S'ha acabat!
Esperem que ALTERNATIVA faci costat a aquesta necessària renovació en la manera de fer les coses.
Ah! Hi ha comentaris molt peperos, però els pitjors són els dels que s'han vist desemmascarats i no fan altra cosa que intentar personalitzar un col·lectiu històric que ja ha demostrat que va ser exemplar... des de 1881! El més antic d'Europa!
Visca la UNIÓ OBRERA BALEAR!

Valoració:3menosmas
Per docent, fa mes de 9 anys

Gràcies UOB per saber lluitar pels nostres drets!

Malgrat, pel que veig, la gent no hi està avesada.

Valoració:4menosmas
Per Dos mesos dos ( 2), fa mes de 9 anys

Tanmateix només falten dos mesos perque s'en vagin.

Valoració:10menosmas
Per No tenen vergonya, fa mes de 9 anys

@fc,
Tens raó. És veritat que no tenen vergonya. Això sí, el que ja tenen és alliberats sindicals. En Jaimito i en Pepito.

Valoració:-11menosmas
Per fc, fa mes de 9 anys

A les eleccions sindicals vaig votar un sindicat que no té cap vaga convocada i VULL que ELS MEUS REPRESENTANTS me representin.

De l'assemblea pas tant com l'assemblea passa de la majoria dels docents. Així de clar.
Qui són aquesta gent per dir qui ens pot i qui no ens pot representar?

No tenen vergonya!

Valoració:-9menosmas
Per Roger, fa mes de 9 anys

Kan. Mentis mas que hablais.

Valoració:0menosmas
Per mac, fa mes de 9 anys

kan, el que volem els equips directius és que es desconvoqui la vaga i no haver de fer llistes de serveis mínims dia si-dia també.

I absències avisades el mateix divendres no són cap problema. Ja voldríem nosaltres saber-les totes el dia abans!

Valoració:2menosmas
Per Ho has clavat., fa mes de 9 anys

Biel, ho has clavat. En Jaimito i en Pepito sempre volen ser les vedettes.

Valoració:-12menosmas
Per kan, fa mes de 9 anys

El motiu de l'ajornament es poder demanar a les direccions del centre el dia o hores lliures per anar a la reunió i organitzar les substitucions.

Valoració:-6menosmas
Per biel alomar, fa mes de 9 anys

Vos diré com ho veig jo:
No hi van a negociar ni volen que els demés hi vagin.
Un poc de l'estil Lope de Vega.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente