nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

César Bona fa plorar d'emoció els assistents a la seva conferència a Palma

És l'únic mestre de l'Estat espanyol candidat al "Global Teacher Prize", que reconeix els millors docents del món

La conferència del candidat a millor mestre del món, César Bona, a Palma ha superat totes les expectatives. El docent ha exposat la seva visió sobre l'educació en una xerrada organitzada per la Fundació Asima –amb motiu del 10è aniversari de la seva escoleta–, que s'ha allargat més de dues hores.

A un Auditori de Palma ple a vessar, Bona ha mostrat als assistents una sèrie de vídeos explicatius dels seus projectes escolars més innovadors. El mestre considera que l'èxit de les seves classes són "fer viure els alumnes experiències emotives de les quals puguin aprendre com funciona el món". Per això, l'aragonès posa "molt pocs deures" als seus alumnes i amb penes empra els llibres de text. El seu truc és aconseguir que tots els alumnes "se sentin importants".

Durant la conferència, Bona ha posat tres vídeos que exemplifiquen els seus projectes a l'aula.

En el primer, hi apareixia una aula de Saragossa amb alumnes gitanos de 10 anys que no sabien llegir. Un d'ells, però, tocava el "cajón" flamenc, i César Bona li va demanar si n'hi podia ensenyar. Cada dia practicaven abans d'anar a classe. El primer dia, només eren el mestre i l'alumne, però al cap de molt poc temps, tota la classe s'hi havia sumat i anaven a l'escola amb moltes més ganes.

En un altre vídeo, Bona va fer rodar un documental als nins i nines centrat en els padrins. En un primer moment, els majors contaven als néts què els hauria agradat fer. Finalment, el temps verbal canviava, i "en present" els infants ajudaven els vells a realitzar el seu somni: ser arqueòleg, convertir-se en cirurgià...

En una altra experiència narrada als vídeos, Bona convidava els seus alumnes de Muel –un poble de 200 habitants– a cercar informació sobre el circ que havia arribat al municipi. L'endemà, els alumnes ja havien decidit que crearien una ONG virtual que va aconseguir que l'ajuntament declaràs el poble "lliure de circ amb animals". I és que, navegant per Internet a la recerca d'informació, els infants s'havien espantat en veure les pèssimes condicions de vida dels animals del circ.

En acabar l'acte, una bona part del public s'ha aixecat i ha aplaudit efusivament César Buena. A la sortida, els assistents s'interrogaven els uns als altres:  "Tu també has plorat?".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

@ marcelpi

Curioso comentario, teniendo en cuenta que Cataluña y Baleares estamos a la cabeza de fracaso y abandono escolar de todo el territorio nacional

Valoració:-5menosmas
Per Ângela Meca, fa mes de 9 anys

De moment a mi em va semblar humil i que fa una bona tasca, ja m'agradaria que les meves filles tenguessin un mestre que intentàs fer treure d'elles els seus potencials..., no sé si llevat dels motius que va esmentar n'hi ha d'altres de caire més comercial que l'han impulsat a arribar a on està ara, però amb el temps es veurà, crec que es mareix que li donem un marge de confiança.

Valoració:8menosmas
Per marcelpi, fa mes de 9 anys

Així és en general la docència a Catalunya i Balears. Ho dic per pròpia experiència. En altres lloc no ho sé.

Valoració:4menosmas
Per Joana Maria Serra, fa mes de 9 anys

Es muy difícil para mi escribir un comentario cuando alguien te deja sin palabras, como en esta ocasión.
Lo más convincente, en mi opinión es que César ha dejado translucir a través de su persona no sólo curiosas habilidad, técnicas e iniciativas, sino también actitud de amor y respecto ante unos niños a los que toma en serio como personas y les hace descubrir que son capaces de auto transformarse e influir en el hoy del entorno social para mejorarlo. He descubierto que la gran sabiduría de Cesar aflora de su capacidad de releer en el niño que lleva dentro y que le visita, el método más adecuado para su enseñanza.
Despertar la curiosidad y la voluntad de querer aprender es LA GRAN LABOR DE UN MAESTO.
Gracias Cesar por tu enorme humildad y tu capacidad de transmitir amor no solo a tus alumnos sino también a mi que soy profesora, convencida que solo el amor entregado transformara el mundo.

Valoració:6menosmas
Per Sandra Aragüés, fa mes de 9 anys

Jo he estat a la conferència i ni per un moment he pensat que les seves experiències fossin fantasioses o elitistes. M'ha emocionat per què he vist una persona molt humana que trasmet uns valors als seus alumnes que estàn més enllà de qualsevol "circ". He sapigut llegir entre línees per què soc docent i faig feina cada dia amb nins. Solament ho podem ententre els que pensam que ens hem de superar dia a dia i que com a docents hem d'aprendre diàriament de totes les bones aportacions. La d'en Cesar és una de les millors que he vist en anys. GRÀCIES CÉSAR per ensenyar-nos aquests moments que fan que ser mestre sigui més que una carrera.

Valoració:23menosmas
Per Antoni Sales, fa mes de 9 anys

La docència és una feina fosca i dura que es fa dia a dia, passa a passa. Em disgusta que el món dels powerpoints i dels premis hi hagi arribat. Si aquest tipus fos humil, no faria un "circ" al voltant de la seva experiència docent.. a no ser que estigui cansat de la seva feina i vulgui guanyar-se la vida donant conferències tipus TED, elitistes i fantasioses.

Valoració:-26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente