cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

La Fiscalia demana un any de presó per a quatre acusats de "carregar" contra Bauzá a Bunyola

Protesta en favor dels acusats. | P. BOTA

La Fiscalia reclama un any de presó per a cada un dels quatre acusats que presumptament incitar a la violència i van carregar contra el president del Govern, José Ramón Bauzá, durant una protesta duta a terme el 28 de maig de 2012 al municipi mallorquí de Bunyola en contra de les retallades impulsadeas per l'executiu autonòmic.

En el seu escrit de qualificació, a què ha tingut accés Europa Press, el Ministeri Públic els acusa d'un delicte de desobediència greu, mentre que a un d'ells li imputa a més una falta de lesions per la qual demana per a ell el pagament d'una multa de 600 euros.

Els inculpats, assistits per l'advocat Josep de Luis, van al·legar però després de ser arrestats que la seva intenció era rebre de forma «pacífica» a Bauzá a la seva arribada a Bunyola, que tenia programada dins de la seva agenda política. De fet, en una providència dictada a l'octubre d'aquest any, la jutgessa instructora va apuntar que els fets van succeir a l'empara de l'exercici de dret de reunió i manifestació.

En contra del manifestat pels acusats, la Fiscalia recorda com Bauzá va topar a la seva arribada amb una nombrosa concentració de persones que protestaven per les mesures adoptades pel Govern i que, en veure aparèixer a la comitiva -composta per cinc vehicles tot terreny de la Guàrdia Civil i una furgoneta per garantir la seguretat del president-, van impedir continuar la seva pas i van començar a insultar els agents.

El Ministeri Públic assenyala que una vegada va avançar el comboi fins arribar a les proximitats de l'estació de tren de Bunyola, unes 60 persones van tallar de nou la via, burlant i insultant els agents que intentaven posar ordre. Segons l'acusació, un dels acusats es va resistir «mitjançant puntades», arribant a mossegar al braç a un dels guàrdies civils.

Sobre això, el propi acusat d'aquest fet va arribar a assegurar durant la instrucció de la causa que no va mossegar a cap dels agents presents com tampoc va veure a cap amb mossegada alguna, després que un dels efectius presentés un informe de lesions i acusés a un dels detinguts d'haver-li mossegat a l'avantbraç.

La Fiscalia conclou en el seu escrit que els acusats «van portar la iniciativa de la protesta» i «van participar de forma notòria i activa» en els fets, «animant a la massa congregada, incitant a la violència, negant-se a desocupar la via pública davant els múltiples requeriments dels agents, insultant la força actuant cridant feixistes», llançant «crits a favor d'ETA i resistint-se a ser retirats de la via pública amb el pretext de tenir dret a protestar».

Els acusats lamenten el tracte de la Guàrdia Civil
Cal recordar que els detinguts van lamentar davant la jutgessa, després de passar a disposició judicial, el tracte que els van infligir els agents de la Guàrdia Civil que els van arrestar i, en el cas d'un d'ells, com li «van alçar, em van tirar del pèl repetides vegades i abans d'entrar al cotxe em van tombar de cara i un d'ells em va posar el genoll damunt la cara».

Segons ha recordat, després de ser introduït en el vehicle de l'Institut Armat «em tenien el cap mig encastada a la porta» mentre un dels efectius va començar a pressionar «sobre dels meus ulls». Mentrestant, un altre dels arrestats va defensar que els protestants no van provocar cap incident en el lloc de la concentració ni insultar els agents, els quals, per la seva banda, «em van estrènyer bastant el coll i quan els deia prou, m'estrenyien més».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marianna, fa mes de 9 anys


Que recorresquin la sentència.

Valoració:0menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Me parece un error por parte de la GC.
Tratándose de animales que muerden, deberían haber mandado al SEPRONA

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente