algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

El comerç tèxtil de Mallorca repunta durant el juny

La patronal considera que l'actual campanya de rebaixes d'estiu resultarà "cabdal" per valorar la temporada. | R.L.

El comerç tèxtil i de complements repunta durant el juny. Segons el darrer baròmetre de PIMECO el sector comercial aconseguí, durant el mes passat, els millors resultats de 2014 pel que fa a vendes i afluència de clients, recuperant “la confiança” dels venedors.

Segons les dades de la patronal, els comerciants del sector tèxtil han donat al mes de juny una puntuació global de 5,3 sobre 10. Aquest resultat suposa la nota més alta des de desembre de 2013, quan es registrà un 5,4, i la millor nota de juny dels darrers 7 anys.

La patronal ha destacat que, enfront dels resultats de maig, tan sols un 2% dels comerciants enquestats ha vist reduir les seves vendes, mentre que un 38% ha venut el mateix i un 60% ha augmentat la seva facturació.

Les dades, a més, revelen que pel que fa l'any 2013, quatre de cada deu comerciants ha venut més enguany, mentre que un 26% ha mantingut el seu volum de negoci. Un 34% de comerciants ha venut menys.

Les dades també indiquen que un 42% del comerç tèxtil de Palma i un 38% de la Part Forana han millorat la facturació interanual. En tot cas, un 32% de comerciants de Ciutat i un 36% de la resta de municipis ha venut menys durant aquest juny.

Lleugera recuperació
PIMECO ha valorat les dades de forma positiva assegurant que indiquen una “lleugera recuperació” de l'activitat del sector de roba, calçat i complements. Això no obstant, també ha recordat que el primer semestre de 2014 ha tingut un desenvolupament “irregular” amb una valoració “defraudant” de 4,4 sobre 10.

La patronal ha assegurat que el sector, durant els primers mesos de 2014, ha tingut “els pitjors mesos de febrer i maig de la crisi econòmica, i també els millors mesos d'abril i juny dels darrers anys”. En aquest sentit, la patronal també ha afirmat que “la present campanya de rebaixes d'estiu resultarà cabdal en la valoració final de la temporada”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.