algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Absolt l'home acusat de provocar el major incendi forestal d'Eivissa

Allò que abans era un espès bosc, ple de cendra, durant els dies del gran foc a Morna. | Marco Torres.

L'Audiència de Palma ha absolt l'home acusat de provocar el major incendi forestal de la història recent d'Eivissa, que va cremar 1.576 hectàrees d'una àrea natural protegida en la serra de Morna el maig de 2011.

En una sentència feta pública avui, la secció primera del tribunal provincial estima que l'acusat, de 53 anys i nacionalitat argentina que practicava l'apicultura, no és responsable penal de l'incendi, que va obligar a desallotjar nombrosos habitatges i que significà una gran pèrdua medi ambiental.

La Fiscalia havia sol·licitat per a l'apicultor una pena d'11 anys de presó per un delicte d'incendi forestal greu per imprudència.

El jutge instructor va decretar presó provisional per a l'acusat després de la seva detenció per part de la Guàrdia Civil que va investigar l'origen de l'incendi, un foc que es perllongà del 25 de maig al 3 de juny de 2011. L'home va ser posat en llibertat sota fiança després d'un any a presó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per boixus, fa mes de 9 anys

Això és indecent! No en sé els detalls ni he analitzat la sentència, però hi ha massa permisivitat en aquest tipus de delictes, i això és un molt mal exemple.

Els delictes mediambientals són molt greus, els estralls que causen són irrecuperables i gravíssim atac a tothom perquè agradeix el nostre entorn i la nostra qualitat de vida.

Amb sentències com aquesta no és estrany que molt sovint se'n provoquin, d'incendis, per especular amb el territori. I a Eivissa l'ecosistema ja està força maltractat.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente