algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Les famílies senten amenaçada la seva participació als centres educatius

Així ho explicaren ahir durant la roda de premsa de valoració del curs 2012-13

20002
Els pares també demanen la retirada del Decret de Llengües. | A. BASSA

FAPA Mallorca denuncià ahir que les famílies senten amenaçada la seva participació als centres educatius gràcies a les noves legislacions que tant el Govern de Bauzá com de Mariano Rajoy volen posar en marxa. Així ho explicaren ahir, durant la tradicional roda de premsa de valoració del curs 2012-13.

Les famílies asseguren que "ha estat un curs més dur del que ens esperàvem" i és "sembla que vivim a un altre país per l'impagament de subvencions d'ara fa dos cursos o la imposició de normatives innecessàries i iniciatives buides de contingut i recursos".

Malgrat la intensitat del curs i les iniciatives que vol posar en marxa el Govern i que ells no comparteixen, asseguraren que "si alguna cosa ha tingut de positiva aquesta situació és la reactivació del moviment de les comunitats educatives". Un terme que havia caigut en desús i que "s'ha reprès sentit per a definir la unitat d'altre temps entre docents, alumnes i famílies".

El pròxim curs
El curs que ve ja està en marxa i des de la Conselleria cada dia surt la consellera per dir "que no faran passes enrere". I és que segons FAPA, "potser necessita repetir-s'ho molt per arribar a creure's el seu propi missatge, però des de FAPA Mallorca també mantenim els nostres arguments de rebuig a les retallades i la nova normativa".

Amb tot, recordaren que "això no ha de confondre ningú, les famílies de FAPA Mallorca tenim molt clar que el nostre enemic sempre ha estat, és i serà el fracàs escolar i que la joia del nostre sistema educatiu és l'equitat aconseguida".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ¡¡¡¡¡¡!!!!!!!!!!!!!!, fa mes de 10 anys

Els ciutadàns reivindicam tenir consellers altes càrrecs i assessors que siguin titulats en les materies que son competències de les carteres que ocupen. No volem aprofitats.

Valoració:7menosmas
Per arg, fa mes de 10 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:2menosmas
Per Antonina, fa mes de 10 anys

Foraster a Espetanya..de una puta vegada..!! a ca nostra .. sa nostra llengo.. JA !!

Valoració:8menosmas
Per VISCA MALLORCA INDEPENDENT!, fa mes de 10 anys

No deia es Culo Bálèá i en Talibauzán que volien 'libre elección de los papás'? Ara resulta que la 'libre elección' els ha sortit al revés d'així com volien.
I ara, com a bons franquistes, cercaran humiliar els pares i fer-los uns noninguns com ja han fet amb els mestres.
Que continuïn així. És la millor campanya per als independentistes mallorquins que hi pot haver.
VISCA MALLORCA INDEPENDENT!

Valoració:6menosmas
Per Antonia,, fa mes de 10 anys

Català a Catalunya..de una puta vegada..!! a ca nostra .. sa nostra llengo.. JA !!

Valoració:-11menosmas
Per Concís, fa mes de 10 anys

Hi ha molta gent que passa d'aquests que vostè critica i, en canvi, no està conforme amb la política deseducativa del govern. Que ho sàpiga.

Valoració:8menosmas
Per TITOL ALTERNATIU, fa mes de 10 anys

Es pares docents i/o membres d'Stei i simpatitzants troben amençada sa seva influència dins es món educatiu mitjançant s seva presència a ses AMPAS.

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente