cielo claro
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
14°

Una carretera roman tallada a Mallorca

És la que uneix la Calobra i el Mirador de les Barques. A les altres illes no hi ha restriccions al trànsit

26706
El camp menorquí s'ha aixecat ben emblanquinat. | SERGE CASES

La neu caiguda en les últimes hores a Mallorca ja només afecta a una carretera de la Serra de Tramuntana, la Dt.-10, entre el km 29 i el 45, que uneix l'encreuament de la Calobra i el Mirador de les Barques, que roman tancada i està previst que continuï així fins a demà dimarts.

Així ho han informat a Europa Press fonts del Departament de Carreteres del Consell de Mallorca, que han assenyalat que en les últimes hores s'han anat obrint els diferents vials que havien estat afectats per la neu i per les plaques de gel.

Concretament, s'han reobert al trànsit a la Dt. 2100, que va de Bunyola a Orient; la Dt. 3333 d'Artà a l'ermita de Betlem; la Dt. 2130 entre Caimari i Lluc, la DT. 1101, entre Puigpunyent i Esporles i la DT. 11 A, al Coll de Sóller.

El Consell de Mallorca ha reforçat el servei de carreteres amb un total de 113 operaris, que han treballat al costat de 27 màquines pesades, nou camions, set dispensadors de sal i 24 furgons i turismes per obrir els trams de vies tancades a causa del temporal que ha provocat l'última onada de neu i gel.

A la Serra de Tramuntana, 52 persones han treballat tot el dia per obrir les carreteres tancades, mentre que operaven 18 màquines pesades per treure la neu dels vials.

Així mateix, el trànsit a Menorca que afectava a l'accés al Toro ja s'ha restablit, mentre que a Eivissa totes les carreteres estan normalitzades.

La cara menys amable

Les gelades de primera hora d'aquest dilluns han provocat a Sant Josep, a Eivissa, diversos accidents de trànsit, entre els quals destaca el que ha ocorregut a les 07.30 hores i en el qual un autobús de transport escolar s'ha sortit de la carretera per evitar xocar amb uns altres dos vehicles que s'havien quedat creuats a la calçada.

L'autobús ha aixafat part del guardarraíl de la carretera de Cala Vadella, a l'altura de la pujada del 'coll des Vent'. L'autobús anava buit en el moment de l'accident, ja que es dirigia a recollir els nins per dur-los a l'institut.

Després de l'esdeveniment, la Policia local de Sant Josep, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, ha procedit al tancament de la carretera fins a les 11.20 hores, quan ha tornat a ser oberta al trànsit.

Durant aquell període, una grua anivelladora ha treballat per retirar la neu i el gel de la calçada, una tasca que han completat els operaris de Xarxa Viària que han tirat sal en els revolts.

També ha estat necessari retirar dos vehicles a la carretera de Cala Tarida, en la baixada de l'Espartà.

Previsió

Per la seva banda, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a avui, dilluns, nevades a les Balears, Cantàbric i nord de Castella i Lleó i a l'arxipèlag la cota de neu anirà pujant al llarg del dia, des del nivell del mar fins a 300 metres.

S'esperen temperatures baixes a la Península i les Balears, amb gelades localment fortes en la meitat nord peninsular. Vent fort al nord-est de la península i Menorca.

El pronòstic detallat per a les illes és de cel nuvolós a molt nuvolós amb precipitacions febles localment moderades que poden anar, ocasionalment, acompanyades de tempesta tendint durant la tarda a intervals nuvolós amb possibilitat d'algun xàfec feble, ocasional i aïllat. Cota de neu a nivell del mar pujant durant el dia a 300 metres.

Temperatures nocturnes sense canvis i diürnes en lleuger ascens. A Menorca i nord-est de Mallorca, vent del nord moderat amb intervals de fort, i en la resta, component nord fluix a moderat girant durant la tarda a component oest.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Filiprim, fa mes de 12 anys

Fa un fred que pela!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente