muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Ja es pot circular per les carreteres de Mallorca que s'havien clausurat per la neu

El fred es reactivarà el cap de setmana i es prega precaució

26700
La majoria de vies de muntanya de Mallorca són impracticables a causa de la neu. | Ferran Aguiló - J. Morey.

La carretera Dt-10, entre la localitat mallorquina de Lluc i el Mirador de les Barques ha estat reoberta aquesta tarda al trànsit, després d'estar tancada des del passat dimecres per les precipitacions de neu, segons ha informat en un comunicat el Centre de Coordinació de Carreteres del Consell de Mallorca.

D'aquesta manera, actualment, no queda cap carretera tancada per motius meteorològics a les illes, després que aquesta nit continuassin tancades al tràfic quatre vials, que han estat reoberts aquest dijous.

Així, a les 07.25 hores s'ha reobert la Dt-10, entre Pollença i Lluc, mentre que, posteriorment, a les 08.09 hores també s'ha permès la circulació a la Dt-11, en el Coll de Sóller, i a les 09.56 hores, s'ha obert la Dt-2100, entre Bunyola i Orient.

Fonts del Departament de Carreteres han advertit, en declaracions a Europa Press, que les previsions meteorològiques apunten a una nova baixada de les temperatures en la nit del divendres a dissabte i precipitacions de neu, el que podria generar plaques de gel en la Serra de Tramuntana i obligar a tancar algun vial.

En aquest sentit, han avisat que la situació de les carreteres de la Serra de Tramuntana durant el pròxim cap de setmana serà "delicada".

 

Previsió

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a avui, dijous, a les Balears intervals de niguls amb possibilitat d'alguna precipitació feble i ocasional, tendint el matí a predomini de cels poc ennigulats, mentre que la cota de neu se situarà als 400 metres i anirà pujant durant el dia.

Les temperatures experimentaran un lleuger ascens i el vent bufarà del nord moderat amb algun interval fort a Menorca i nord-est de Mallorca, mentre que a la resta de l'arxipèlag serà de component nord moderat.

De cara a demà divendres, s'espera que les temperatures segueixin baixes, amb predomini de cel poc ennigulat augmentant a intervals de niguls amb possibilitat d'alguna precipitació feble a partir de l'horabaixa. La cota de neu, que s'haurà enfilat durant el dia fins els 900 metres, acabarà per descendir a la nit entre els 200 o 100 metres.

Les temperatures nocturnes en lleuger a moderat descens i les diürnes sense canvis o en lleuger descens amb possibilitat de gelades febles locals a Mallorca. El vent serà de component nord entre fluix i moderat, amb intervals de fort a Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.