algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
20°

Creu Roja Balears distribueix 144.198 quilos d'aliments a 17.000 persones

El repartiment s'entronca en el programa estatal "Aliments per a la Solidaritat", que és financiat amb fons comunitaris

Creu Roja Balears distribuirà aquest mes 144.198 quilos d'aliments a unes 17.000 persones en una nova fase de repartiment corresponent al pla europeu 2009 d'ajuda alimentària en benefici de les persones més necessitades.

Segons informa avui l'associació, el repartiment es farà mitjançant 64 entitats, que distribuiran productes lactis com ara formatges, llet, crema i batuts; sucs de fruites; derivats de cereals, com diferents tipus de pasta alimentària, galletes i cereals; a més d'arròs, sucre i aliments destinats a la població infantil, i farinetes de cereals i llet de continuació.

Aquesta ajuda va dirigida a individus o a grups familiars especialment vulnerables. Són les famílies amb menors i/o ancians al seu càrrec; famílies monoparentals; discapacitats; persones afectades per toxicomanies o sida; menors en situació de desemparament; dones maltractades; minories ètniques; immigrants; refugiats; exreclusos; transeünts i ancians perceptors de les pensions més baixes.

Després del repartiment realitzat el maig i aquest del mes d'octubre, està previst que Creu Roja realitzi un últim repartiment d'aliments el mes de desembre.

La distribució a les Balears d'aliments del pla europeu s'emmarca dins de la campanya a nivell estatal "Aliments per a la Solidaritat", una iniciativa el repartiment de la qual realitzen Creu Roja Espanyola (CRE), Càritas i el Banc d'Aliments.

Aquest pla d'ajuda alimentària és una iniciativa de la Unió Europea, finançada amb fons comunitaris dins la Política Agrària Comuna, que ve desenvolupant-se des de fa més de 20 anys.

Cada any, la Comissió Europea aprova l'assignació dels recursos financers concedits als estats membres que així ho han sol·licitat per al subministrament d'aliments entre les persones més necessites de la comunitat.

Així, Creu Roja Espanyola distribuirà aquest any aliments a prop de 425.000 persones a través de 2.550 entitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.