algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Una tempesta descàrrega de matinada 18.000 llamps a Balears

El delegat territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a Balears, Agustí Jansa, ha informat que aquesta matinada s'han registrat uns 18.000 llamps en una tempesta "molt activa", principalment en el mar proper a la Serra de Tramuntana de Mallorca.

Segons ha assegurat Jansa, gairebé tots els llamps s'han produït al mar entre les 2.00 i les 8.00 hores d'aquesta matinada i la tempesta també "ha tocat" una zona de la Serra de Tramuntana on la precipitació ha estat de fins a 4 litres per metre quadrat, concretament en la zona de Banyalbufar.

El delegat territorial de l'AEMET ha explicat que aquest tipus de tempestes es deuen a l'entrada de pertorbacions d'aire fred procedents de l'atmosfera, que contrasten amb la calor que hi ha en el nivell del mar en els mesos d'estiu a les Illes Balears.

Així mateix, entre les 14.00 i les 15.00 hores d'avui s'han registrat uns 170 llamps a la zona interior de Mallorca, encara que es preveu que l'alerta groga per tempestes finalitzi a les 18.00 hores d'aquesta tarda.

La previsió per demà no contempla xàfecs i durant la jornada de divendres és possible que hi hagi precipitacions aïllades al llarg de tota la geografia balear, ha explicat Jansa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per llest, fa mes de 14 anys
Molt bé, Guillemet, però hi ha enciclopèdies, diccionaris, la web www.termcat.cat, etc., i tampoc no cal ésser filòleg... i és que hi ha coses que fan mal als ulls.
Valoració:1menosmas
Per Guillemet, fa mes de 14 anys
Amics llest i faltes: al dbalears a l'agost no hi ha correctors válids, no més hi ha becaris que aprenen a fer el gambiròt com n'Arnau, que va anunciar el concert d'en Bruce Springsteen.
Per cert: quant el dbalears rectificarà lo d'el Boss???
Valoració:-1menosmas
Per llest, fa mes de 14 anys
Efectivament, faltes, és DESCARREGA, o bé amolla "una descàrrega"; a veure si els correctors fan la seva feina.
Valoració:2menosmas
Per faltes, fa mes de 14 anys
El titular deu coler dir que la "tempesta descarrega llamps", no "descàrrega llamps", és així?
Valoració:0menosmas
Per Tòfol, fa mes de 14 anys
I sort que les pertorbacions d'aire fred són "PROCEDENTS DE L'ATMOSFERA" (sic) ...
Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 14 anys
M'han dit que per devers Galilea, a les 5 de la matinada, el netejaparabrises no donaven l'abast.
Valoració:-2menosmas
Per solleric, fa mes de 14 anys
idò anit devers les 5 de la matinada en va caure una bona a sóller. Avui de matí al pluviòmetre de casa he vist que marcava 14 litres. No està malament tenint en compte que ja feia més de tres mesos que no plovia.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente